Cultura divendres 9 maig 2014 Autor: editor

'Mariam Matrem', nou disc de Lidia Pujol


<< Tornar     

El disc va ser enregistrat a l’ermita de Sant Salvador del Coll de l’Aguda. El proper 31 de maig es presentarà al monestir de Cellers

Portada del disc Mariam Matrem de Lidia Pujol

'Mariam Matrem', el tercer disc de Lídia Pujol, conté cançons de trobadors i d’arrels espirituals del Llibre Vermell de Montserrat, el Misteri d’Elx, Ramon Llull, Santa Teresa de Jesús, Cantigas de Amigo, entre altres. El treball és la realitat sonora d’un període de vida plena, 'potser és el meu primer disc perfecte perquè és ple de vulnerabilitat, d’errors i reconquestes mai conquerides que cerquen la Llum, l’aroma, la tendresa, la complicitat…'. En la seva versió física, acompanya el llibre ‘La cualidad humana’ de la mística italiana Àngela Volpini, amb pròleg de Teresa Forcades.

El treball s’emmarca en el nou projecte de Lídia Pujol “'Iter Luminis' (Camí d’Identitat)” que pretén fer un recorregut per diferents espais emblemàtics catalans (torres, ermites, monestirs….) unint història i música al patrimoni i la gent del territori, per crear una renovada tradició, compromesa amb el propi desig i en relació amb la comunitat. En aquest recorregut hi ha el monestir de Cellers, on es presentarà el proper 31 de maig i també la torre de Vallferosa, 1 d’agost del 2015

El disc va ser enregistrat, amb els mínims mitjans tècnics, el febrer de 2014 a l’ermita de Sant Salvador del Coll de l’Aguda i compta amb la col·laboració de la gent de les masies i la participació de cantaires de les contrades.

Lídia Pujol, nascuda a Barcelona (1968), és una de les veus més singulars de l’escena catalana. Cantautora en llengua catalana i castellana, destaca per la interpretació de cançons populars catalanes i dels seus temes originals .

Durant la dècada dels 90, va formar duet amb la cantautora Sílvia Comes. L'any 2003 publica 'Iaie', el primer treball en solitari, on interpreta cançons basades en poemes de Jacques Prévert i Federico García Lorca. El 2007, es publica el seu segon disc en solitari, 'Els amants de Lilith', música popular d'arreu dels Països Catalans on les dones són les protagonistes.

Ha col·laborat amb artistes ben diversos com Allen Ginsberg, Mayte Martín, Miquel Poveda, Gerard Quintana, Dani Nel·lo, Roser Pujol, Lluís Llach, Jackson Browne.

Lídia Pujol l'any 2007 -
Lídia Pujol l'any 2007
Autor: Xcaballe
cartell Iter Luminis (Camí d’identitat) -
cartell Iter Luminis (Camí d’identitat)


Etiquetes: músics discos mariam matrem lidia pujol

Vídeos

Lidia Pujol Farem la revolució i la tornarem a fer

Lídia Pujol Presentació Iter Luminis

Ho vols compartir?


dilluns 1 juny 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator