Cultura dimarts, 7 de Maig de 2019 Autor: AjTora

L'Ajuntament de Torà arranjarà la teulada de Sant Martí de Llanera


<< Tornar     

L'import de l'obra és de 28.000 euros

L'Ajuntament de Torà arranjarà la teulada de Sant Martí de Llanera
L'Ajuntament de Torà arranjarà la teulada de Sant Martí de Llanera Foto: Ramon Sunyer

L’ajuntament de Torà, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), la Generalitat i el bisbat, arranjarà la teulada de l’església gòtica de Sant Martí del nucli agregat de Llanera. L’actuació, pressupostada en 28.000 euros, pretén evitar les filtracions d’aigua a l’interior del temple per evitar-ne el deteriorament.

Sant Martí de Llanera data del segle XIII i és un monument protegit i inventariat dins el Patrimoni Arquitectònic Català. L’església, abandonada al culte des de fa molts anys, té una única nau de gran altura i tres capelles laterals adossades al mur de tramuntana i tres capelles més amb volta apuntada al mur de llevant, dues de les quals estan policromades amb escenes de la vida de la Verge i dels Sants. El retaule de Sant Martí que presidia l'altar major fou traslladat l'any 1968 a la parròquia de Sant Pere Màrtir de Peracamps a l’Hostal Nou. L’església està situada al costat del castell medieval que es troba en fase de ruïna.

L’any 2016 l’associació del Patrimoni de Torà ja va intervenir a la teulada del campanar de l’església i va advertir del deteriorament de la teulada, que ja havia estat apuntalada per l’associació el mes de març de 2006 per evitar-ne l’esfondrament.

L’import de les obres serà sufragat per l’Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de LLeida, 11.926,23€, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 8.000,00€, el Bisbat de Solsona, 4.160,31€, i l’Ajuntament de Torà també amb 4.160,31€.

Es preveu que aquesta intervenció es realitzi aquest 2019.

El sostre de l'església està força malmès - Llanera
El sostre de l'església està força malmès
Foto: Ramon Sunyer
Interior de l'església - Llanera
Interior de l'església
Foto: Ramon Sunyer
Detall d'un altar lateral policromat amb escenes de la vida de la Verge i dels Sants - Llanera
Detall d'un altar lateral policromat amb escenes de la vida de la Verge i dels Sants
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: obres església sant martí llanera

Ho vols compartir?