Cultura dijous, 3 de Setembre de 2020 Autor: AjTora

Comencen les obres de rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn


<< Tornar     

L'import total és de 141.772,00 euros i es preveu que finalitzin el gener del 2021

Comencen les obres de rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn
Comencen les obres de rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn Foto: AjTora

Amb la signatura de l'acta de replanteig i inici d'obres s'ha donat el tret de sortida per a la realització del projecte de 'Rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn'.

Les obres es van adjudicar a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques SL per un import total de 141.772,00 euros. Aquesta empresa ja va fer les obres de rehabilitació de la coberta de la torre l'any 2016.

Per al finançament de les obres, l'Ajuntament de Torà compta amb una subvenció de 95.797,48 euros del programa 1,5% cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (abans Ministerio de Fomento) i una altra subvenció de 44.773,00 euros del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per part de l'Ajuntament de Torà els tècnics directors de les obres són els arquitectes Josep Esteve i Lurdes Verdes, el director d'execució i coordinador de seguretat i salut és l'arquitecte técnic Andreu Simon i l'arqueòleg de referència en Joan Menchon.

El termini per acabar les obres és de 5 mesos i acaba a finals de gener de 2021.

Per el seguiment de les mateixes, es va crear un grup de treball integrat per tres membres de l'Associació d'Amics de la Torre de Vallferosa (AATV), tres de l'Associació del patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) i tres membres del Consistori Municipal ( un regidor o regidora de cada grup polític).

Subvencionades pel programa 1,5% cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya - Vallferosa
Subvencionades pel programa 1,5% cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Foto: AjTora


Etiquetes: obres rehabilitació torre vallferosa torà

Ho vols compartir?