Cultura dilluns, 1 de Març de 2010 Autor: editor

L'actor Pep Cruz participa en una exposició fotografica sobre el Sant Dubte d'Ivorra


<< Tornar     

La mostra constarà de grans fotografies dels personatges que intervenen en la història d'Ivorra: Mn. Bernat, rector d'Ivorra que en el 1010 és protagonista immediat del prodigi; unes dones que recullen la sang; Sant Ermengol, bisbe d'Urgell que rep les proves del miracle; un ajudant del bisbe que mostra un document pontifici; el Papa Sergi IV, que signa la Butlla certificant l'autenticitat del Sant Dubte, i el rei Alfons V el Magnànim que intervé en la construcció del reliquiari del segle XV.

L'actor Pep Cruz, caracteritzat de capellà
L'actor Pep Cruz, caracteritzat de capellà

Dintre de les accions programades amb motiu del Mil·lenari del Sant Dubte d'Ivorra (1010-2010), hi ha el projecte de fer una exposició permanent al Santuari de Santa Maria.

Les fotografies tenen un format de 2 metres per 1,30 i decoraran els sis altars laterals del Santuari del Sant Dubte d'Ivorra a mode de retaule modern. Els personatges són representats per persones d'Ivorra caracteritzats de l'època i tenen el dramatisme propi del moment que representen. Són obra del fotògraf i artista Sebastià Caus de Cervera, i formen part del projecte €œIlluminatis€, que neix com un homenatge a la tradició i tracta de representar diferents aspectes de la història, sota un punt de vista pictòric i cinematogràfic, jugant sempre amb la llum i les textures.

Entre les persones d'Ivorra que s'han prestat a representar algun dels personatges està l€˜actor Pep Cruz, casat a Ivorra, i el rector, Mn. Fermí­ Manteca. Tant la parròquia d'Ivorra com el Bisbat de Solsona estan interessats també en facilitar una exposició itinerant per donar a conèixer la celebració d'un fet, del qual es conserva nombrosa documentació medieval i que se situa just en les primeres fronteres de la naixent Catalunya del segle XI.

Mossèn Fermí­ caracteritzat de Sant Pare Sergi IV - Ivorra
Mossèn Fermí­ caracteritzat de Sant Pare Sergi IV


Font: Flama   + info (enllaç extern)

Etiquetes: ivorra mil·lenari sant dubte pep cruz actors

Ho vols compartir?