Xarxes dimarts 5 octubre 2010 Autor: editor

Campanya perquè Twitter tingui versió en català


<< Tornar     

La iniciativa del periodista Albert Cuesta compta ja amb més d'un miler d'adhesions

Twitter és una de les principala xarxes socials

El missatge de la petició diu: "Volem que Twitter també es deixi traduir al català @biz. Signeu la petició aquí­: http://act.ly/ns i feu-ne RT #twitterencatala". De moment, ja ho han fet uns dos mil usuaris, i és una de les peticions més piulades, tenint en compte que de les més de dues mil que recull Act.ly, aquesta apareix entre els primers llocs. Des d'aquest dilluns al matí­ l'etiqueta #twitterencatala és la més utilitzada a tot l'estat espanyol, segons Twicker.net.
Act.ly funciona d'una manera molt simple: qualsevol usuari de Twitter pot escriure-hi i signar la seva petició, la qual va adreçada directament a un altre usuari de Twitter. Un cop això fet, tothom pot subscriure-la fent un sol clic, i cada cop que algú ho fa, l'al·ludit rep la menció. Act.ly, una web oberta per Jim Gilliam i Jesse Haff i dissenyada expressament per poder fer peticions traient tot el suc de Twitter.

La iniciativa del periodista Albert Cuesta va més enllà de traduir la web a l'idioma català, tal com actualment es pot seleccionar idiomes com l'espanyol, el francès, l'alemany i l'italià, i "consisteix a demanar un sistema que permeti a Twitter indicar l'idioma de cadascuna de les piulades i, al seguidor, escollir en quin idioma vol seguir-les. Aquest sistema facilitaria la participació dels qui, com jo, escrivim en més d'un idioma". Cuesta va reunir-se la setmana passada amb els responsables de Twitter a la seu de San Francisco i considera que "les perspectives a mitjà termini són bones".Etiquetes: campanya twitter català albert cuesta catalunya

Lectures: 557 Darrera: 03.01.2021

Ho vols compartir?


divendres 22 gener 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Traductor / Translator