Xarxes dimarts, 5 de Octubre de 2010 Autor: editor

Campanya perquè Twitter tingui versió en català


<< Tornar     

La iniciativa del periodista Albert Cuesta compta ja amb més d'un miler d'adhesions

Twitter és una de les principala xarxes socials
Twitter és una de les principala xarxes socials

El missatge de la petició diu: "Volem que Twitter també es deixi traduir al català @biz. Signeu la petició aquí­: http://act.ly/ns i feu-ne RT #twitterencatala". De moment, ja ho han fet uns dos mil usuaris, i és una de les peticions més piulades, tenint en compte que de les més de dues mil que recull Act.ly, aquesta apareix entre els primers llocs. Des d'aquest dilluns al matí­ l'etiqueta #twitterencatala és la més utilitzada a tot l'estat espanyol, segons Twicker.net.
Act.ly funciona d'una manera molt simple: qualsevol usuari de Twitter pot escriure-hi i signar la seva petició, la qual va adreçada directament a un altre usuari de Twitter. Un cop això fet, tothom pot subscriure-la fent un sol clic, i cada cop que algú ho fa, l'al·ludit rep la menció. Act.ly, una web oberta per Jim Gilliam i Jesse Haff i dissenyada expressament per poder fer peticions traient tot el suc de Twitter.

La iniciativa del periodista Albert Cuesta va més enllà de traduir la web a l'idioma català, tal com actualment es pot seleccionar idiomes com l'espanyol, el francès, l'alemany i l'italià, i "consisteix a demanar un sistema que permeti a Twitter indicar l'idioma de cadascuna de les piulades i, al seguidor, escollir en quin idioma vol seguir-les. Aquest sistema facilitaria la participació dels qui, com jo, escrivim en més d'un idioma". Cuesta va reunir-se la setmana passada amb els responsables de Twitter a la seu de San Francisco i considera que "les perspectives a mitjà termini són bones".Etiquetes: campanya twitter català albert cuesta catalunya

Ho vols compartir?