Medi ambient dijous, 19 de Juliol de 2018 Autor: editor

Agents Rurals denuncien dos caçadors per repoblar conills sense autorització dins una àrea privada de caça a Torà


<< Tornar     

Els caçadors denunciats no tenien autorització i no van poder acreditar la procedència dels exemplars de conill ni disposaven de cap guia de transport per tal de comprovar el seu correcte estat sanitari

Agents Rurals denuncien dos caçadors per repoblar conills sense autorització a Torà
Agents Rurals denuncien dos caçadors per repoblar conills sense autorització a Torà Foto: Agents Rurals

El Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals ha denunciat dos caçadors per repoblar conills sense autorització dins una àrea privada de caça al terme municipal de Torà.

Els caçadors denunciats pel cos d'Agents Rurals (CAR) no tenien autorització i no van poder acreditar la procedència dels exemplars de conill ni disposaven de cap guia de transport per tal de comprovar el seu correcte estat sanitari. Els denunciats havien alliberat els animals dins unes instal·lacions a mode de sistema d’aclimatació temporal per facilitar la seva adaptació en el terreny.

Aquesta mateixa àrea ja havia estat denunciada amb anterioritat per irregularitats en la seva gestió cinegètica per ús d’arts prohibits de caça. Els Agents Rurals incrementen les actuacions en àrees de caça, molt especialment en les que s’ha detectat amb anterioritat indicis o evidències d’una gestió incorrecta de l’acotat.

Cal recordar que a les comarques de Lleida els danys provocats pels conills en conreus ha fet que en alguns municipis del Segrià s'hagi declarat l'Emergència Cinegètica per fer-hi front.


D’altra banda, aquest tipus d'actuacions només es poden realitzar amb animals procedents d’explotacions cinegètiques amb un programa de profilaxi i lluita aprovat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació atesa la normativa de regulació de les explotacions ramaderes que allotgin espècies cinegètiques. Cal recordar que resta expressament prohibit repoblar amb híbrids de conill de bosc.

La repoblació d’espècies sense autorització i l’alteració dels plans de gestió cinegètica aprovats per l’administració com a eina de gestió en les àrees privades de caça pot fer que es produeixin desequilibris en les poblacions existents a la zona o al seu ecosistema i això pot provocar danys als conreus agrícoles. A més, el fet de que no se segueixi un control sanitari pot originar una greu afectació a les poblacions salvatges per contagi de malalties.Font: Agents Rurals   + info (enllaç extern)

Etiquetes: portal torà guia torà segarra vall del llobregós lleida catalunya spain cellers vallferosa aguda claret llanera fontanet puigredon sant cerni torà catalonia

Ho vols compartir?


dimecres, 17 de Abril de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos