Medi ambient divendres, 19 de Febrer de 2010 Autor: editor

Mapa eòlic de Catalunya


<< Tornar     

La Generalitat ha presentat la proposta del nou mapa eòlic de Catalunya que preveu el desplegament de diferents zones prioritàries, majoritàriament, a les comarques de la Segarra, Conca de Barberà i Anoia.

Parc eòlic de Rubió
Parc eòlic de Rubió Foto: ADEMAN

Estaràs, Ivorra, Sant Ramon, Montoliu de Segarra, Ribera d'Ondara i Talavera, a la Segarra, Catellfollit, Pujalt i Calonge a l'Anoia són alguns dels municipis contemplats.

Les vuit zones previstes al mapa són l'Alt l'Empordà (200 MW), la Segarra i la Conca de Barberà (186 MW), l'Alt Penedès (33 MW), el Baix Camp i el Priorat (45 MW), la Ribera d'Ebre i el Baix Camp (120 MW), el Segrià i la Ribera d'Ebre (60 MW), la Terra Alta (90 MW), i l'Anoia i la Segarra (100 MW).

El nou model pretén accelerar la tramitació per a la instal·lació d'un parc eòlic convencional, des dels 6 anys de mitjana actuals, fins als 18 mesos. El Pla d'Energia de Catalunya pretén arribar a una producció de 3.500 megawatts (MW) per a 2015, davant dels 650 MW actuals.

Les empreses del sector hauran de participar en concursos públics a partir del mes d'abril per construir els seus parcs, segons va indicar la conselleria d'Economia, que iniciarà aviat un perí­ode d'exposició pública de deu dies entre els municipis afectats.

El mapa que la Generalitat ha posat sobre la taula deixa molt clar que, fora de les zones prioritàries, no es podrà construir cap parc de més de cinc aerogeneradors o de 10 MW de potència. Això representa, però, que els miniparcs eòlics sí­ que es podran instal·lar en altres terrenys.


Mostra Futur mapa eòlic de Catalunya en un mapa més granEtiquetes: parcs eòlics segarra anoia catalunya

Ho vols compartir?


dissabte, 2 de Març de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos