Agricultura dissabte, 19 de Febrer de 2011 Autor: editor

Eleccions a les cambres agràries


<< Tornar     

Demà diumenge se celebren les eleccions, els caps de llista per Lleida són Pere Roqué (AEALL-ASAJA), Josep Maria Jové (JARC), Jaume Torra (URAPAC-UPA) i Josep Cabré (UP)

Aquest diumenge se celebren eleccions a les cambres agràries
Aquest diumenge se celebren eleccions a les cambres agràries Foto: Ramon Sunyer

El Departament Agricultura preveu un desplegament de més de 900 persones per a les elecciones a Cambres Agràries de Catalunya que se celebraran aquest diumenge a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Seran les cinquenes eleccions dels òrgans de consulta de l'administració agrària i la novetat d'enguany és que els resultats es podran seguir a través d'una videoconferència. Les eleccions, a través de les quals s'elegeixen 25 membres per cada Cambra Agrària, permeten mesurar la representativitat de les organitzacions professionals agràries durant un perí­ode de quatre anys. La votació s'iniciarà a les nou del matí­ i continuarà fins a les vuit de vespre a les 707 meses electorals de tot Catalunya.

La demarcació de Lleida comptarà amb 197 meses. En total, estan cridats a les urnes 29.818 professionals agraris, segons les dades del darrer cens agrari, dels quals 12.063 pertanyen a Lleida.

El passat 17 de gener la Junta Electoral Nacional va proclamar les quatre candidatures que concorreran a les eleccions. Es tracta d'Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores (ASAJA) i, Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya-Unión de Pequeños Agricultores (URAPAC-UPA). Les tres primeres formacions presenten candidatures a les quatre Cambres Agràries de Catalunya, repartides en cadascuna de les demarcacions. En el cas d'URAPAC-UPA no presenten candidatura a la Cambra Agrària de Girona.Etiquetes: eleccions cambres agràries agricultors ramaders lleida catalunya

Ho vols compartir?