Agricultura dimarts, 28 de Setembre de 2010 Autor: editor

L'agricultura catalana vista per 10 fotògrafs


<< Tornar     

Unió de Pagesos presenta l'exposició Catalunya Terra Pagesa per celebrar el seu 35è aniversari

exposició Catalunya terra pagesa
exposició Catalunya terra pagesa

El sindicat Unió de Pagesos ha presentat aquest dimarts a Lleida l'exposició Catalunya Terra Pagesa en què amb motiu del 35è aniversari de l'organització agrària deu fotògrafs retraten el camp català.

La sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) a la plaça de la Catedral, acollirà fins al dia 10 d'octubre l'exposició en la qual col·labora la Diputació i en què participen els fotògrafs Mariano Cebolla, Josep Coll, Domènec Freixedes, Xavier Jubierre, Javi Martí­n, Maite Monné, Josep de Moner, Montse Riera, Jordi Rull i í€ngel Vilà.

Segons Unió de Pagesos, l'exposició pretén il·lustrar la varietat immensa de produccions agrí­coles, ramaderes i forestals que es concentren a Catalunya. Estructurades en sis eixos temàtics --la diversitat productiva, pagesos, territoris ramaders, el ritme de les estacions, la collita i reptes i amenaces--, les imatges també volen denunciar la indefensió del sector agrari davant dels actors de la gran distribució i d'alguns sectors de l'agroindústria, que massa sovint compren a preus baixos els productes de pagesos i ramaders.

Altres imatges qüestionen un model de creixement urbaní­stic irracional basat en l'especulació del terra, així­ com la planificació depredadora de l'espai agrari de determinades infraestructures.

exposició Catalunya terra pagesa                 -
exposició Catalunya terra pagesa


Font: Europa Press Etiquetes: agricultura exposicións unió pagesos catalunya

Ho vols compartir?