Polí­tica dimarts, 1 de Febrer de 2011 Autor: editor

Vilalta no repeteix al capdavant de la CUP


<< Tornar     

Després de dotze anys, Josep Antoni Vilalta, el cap de llista de la CUP a l'ajuntament de Torà, anuncia la voluntat de no repetir encapçalant la candidatura a les properes eleccions

Josep A. Vilalta, regidor de la CUP a Torà
Josep A. Vilalta, regidor de la CUP a Torà Foto: ACN

En el seu bloc Vilalta comenta que ja fa un parell de mesos que va comentar a l'assemblea local de la CUP la intenció de no repetir com a cap de llista a les municipals del 22 de maig. 'Després de dotze anys de regidor, als plens de la pròxima legislatura vull anar-hi com a espectador. Crec que és el millor per a mi i per a la CUP. No té cap mena de sentit que una candidatura defensi, com un dels punts més destacats del seu programa polí­tic, la necessitat de canviar els models de funcionament de l'ajuntament, fomentant la participació ciutadana, i que aquesta mateixa formació vagi repetint el cap de llista elecció rere elecció'.


Perilla la candidatura de la CUP a Torà?


A Torà, però, la CUP es troba amb dos obstacles que en dificulten el relleu. Un d'ells, extensiu a molts altres municipis rurals és allò que sovint s'anomena la pèrdua de capital humà: més de la meitat de membres actuals de l'assemblea local de la CUP, per raons laborals o d'estudis, la major part del temps fan vida fora del municipi de Torà.

Aquesta fuita de militants s'hauria de compensar amb noves incorporacions, fet que gairebé no es produeix. Aquesta no-incorporació de gent nova segurament també té diverses causes, algunes d'elles generals arreu d'un paí­s i altres més especí­fiques de Torà. El fet de veure sempre el mateix individu encapçalant la llista electoral n'és una. Una altra és la desmobilització generalitzada del jovent toranès un cop la campanya antirepressiva per les detencions del 2003 va desinflar-se, especialment quan va perdre el caire unitari fruit de les estratègies divergents de les diferents defenses.

Finalment Vilalta apunta la seva voluntat de continuar treballant per la formació 'Que jo deixi de ser regidor no ha de significar pas un punt i final sinó un punt i apart. Si hi ha algun company o companya que vulgui encapçalar la candidatura jo estic disposat a continuar dedicant temps a la CUP i a ocupar qualsevol dels altres llocs de la llista'.  + info (enllaç extern)

Etiquetes: ajuntament eleccions municipals Josep A. Vilalta CUP torà

Ho vols compartir?


dimarts, 25 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos