Polí­tica dimecres, 16 de Novembre de 2011 Autor: editor

La CUP de Torà denuncia el govern municipal per incomplir els terminis de celebració de plens


<< Tornar     

Des del 12 d'agost que no s'ha convocat cap ple ordinari.

Regidors de Torà, elegits el 2011
Regidors de Torà, elegits el 2011

L'Assemblea de la CUP de Torà ha manifestat el seu rebuig davant d'aquests reiterats incompliments de la periodicitat de les sessions plenàries, i recorda que el Ple és el màxim òrgan de decisió democràtica d'un ajuntament. El ple de 12 d'agost ha estat també l'únic ple ordinari, fins ara, de l'actual ajuntament de Torà. La resta de plens celebrats han estat de caire extraordinari, motiu pel qual tenien una ordre del dia tancada, sense que els grups municipals de l'oposició poguessin afegir-hi cap punt a debatre i sense torn de preguntes, segons assenyala la formació independentista.

La legislació que regula el funcionament dels plens dels ajuntaments estableix que, en el cas dels municipis de menys de 5.000 habitants, el ple s'ha de reunir com a mí­nim cada tres mesos (Art. 98 del TRLMRLC), podent els mateixos ajuntaments establir una periodicitat major.

Ja fa anys que a Torà es va establir una periodicitat mensual per als plens ordinaris. Després de la presa de possessió de l'actual ajuntament es va acordar que les sessions plenàries ordinàries continuarien sent mensuals, reunint-se el Ple cada primer divendres de mes. D'ençà del 12 d'agost, en el que s'aprovaren les retribucions a l'alcaldessa i als regidors de l'equip de govern, no s'ha convocat cap més ple ordinari.

Això significa que no només s'incompleix la periodicitat mensual acordada pel propi ajuntament, sinó que no es compleix tampoc la periodicitat mí­nima establerta per la legalitat vigent, donat que fa més de tres mesos de l'últim ple ordinari, segons la CUP de Torà.Etiquetes: ajuntament plenaris torà cup

Ho vols compartir?


diumenge, 26 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos