Polí­tica dijous, 26 de Gener de 2012 Autor: editor

Unanimitat al Consell de la Segarra per la gestió de l'aigua a la comarca


<< Tornar     

Els òrgans de govern van adoptar ahir aprovar l'adhesió al Projecte constructiu d'abastament en alta amb captació al Canal Segarra-Garrigues i la construcció d'un consorci per a la gestió de les diverses infraestructures

Plenari del Consell Comarcal de la Segarra
Plenari del Consell Comarcal de la Segarra Foto: Comarcal de la Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra en sessió extraordinària dels òrgans de govern, el Consell d'alcaldes i el Ple comarcal van adoptar ahir dimecres al vespre per unanimitat de tots els grups polí­tics i alcaldes aprovar l'adhesió al 'Projecte constructiu d'abastament en alta amb captació al Canal Segarra-Garrigues' i la construcció, alhora d'un consorci per a la gestió de diverses infraestructures d'abastament d'aigua en alta.

Les obres, en fase de licitació, permetran aportar fins a 30.000 metres cúbics diaris i donar servei a una població de més de 83.000 habitants repartits entre 43 municipis i quatre comarques. L'import previst pel conjunt d'actuacions és de 43,8 milions d'euros.

Les obres del 'Projecte constructiu d'abastament en alta amb captació al Canal Segarra-Garrigues' es troben en plena fase de licitació i, posteriorment, seran executades per l'empresa pública Aguas de la Cuenca del Ebro SA (Acuaebro). Consistiran en la creació d'unes infraestructures que, partint del Canal Segarra-Garrigues, i després de la potabilització de l'aigua, connectarà amb les diferents xarxes supramunicipals d'abastament.

Davant aquesta actuació, el Consell Comarcal de la Segarra va proposar ahir dimecres al Ple i al Consell d'alcaldes l'adhesió a l'obra, fet que implica a la Segarra, concretament, al Consell Comarcal, realitzar l'abastament d'aigua potable als seus respectius àmbits de gestió, assumir el pagament de l'import no cobert pels Fons de Cohesió i acceptar, al seu càrrec, l'explotació de les infraestructures, des del moment de la seva entrada en explotació, tot incloent les despeses derivades de la seva operació. Al mateix temps, l'adhesió implica la construcció d'un Consorci, al qual es podran adherir nous beneficiaris de les actuacions, destinat a gestionar aquestes infraestructures i a integrar-les amb la resta de xarxes d'abastament del territori.Font: Consell Comarcal Segarra Etiquetes: abastament d'aigüa consell comarcal segarra

Ho vols compartir?


dimarts, 25 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos