Polí­tica divendres 10 febrer 2012 Autor: editor

Arriba la insubmissió fiscal municipal


<< Tornar     

Els ajuntaments de Berga i Arenys de Munt acorden començar a treballar per pagar els impostos només a l'administració catalana

Vista de Berga des de Queralt Autor: Pere López

Els ajuntaments de Berga (el Berguedà) i Arenys de Munt (el Maresme) han acordat començar a treballar per deixar de pagar impostos a l'Agència Tributària Espanyola i fer-ho a l'Agència Tributària de Catalunya. Els dos consistoris van celebrar ple municipal ahir al vespre i van aprovar sengles propostes de demanar poder liquidar els impostos a l'administració catalana en comptes de fer-ho a l'espanyola, com es feia fins ara. Es tracta dels dos primers municipis que aproven mocions d'aquest tipus després que una parella d'empresaris de Siurana -Andreu Bartolomé i Maria Casademunt- anunciés que deixa de pagar impostos a l'Estat i engegués la campanya Diem prou per aglutinar suports.

Els consistoris de Berga i Arenys de Munt, doncs, són els primers municipis que s'han postulat formalment a favor de la insubmissió fiscal a l'Estat espanyol. I, paradoxalment, ho han fet arran d'una moció de la CUP a Berga -on governa CiU amb majoria absoluta- i arran d'una moció d'ERC a Arenys de Munt -on governen la CUP i CiU.

La moció de la CUP berguedana es va aprovar amb els vots de la pròpia formació independentista (3), CiU (9) i el PSC (4), i l'únic vots en contra del PP (1). A través d'aquest acord, Berga insta la Generalitat i l'Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d'actuació i efectuar els canvis normatius necessaris per tal de realitzar els pagaments dels impostos a Catalunya. En aquest sentit, sempre que sigui legalment possible, l'Ajuntament de Berga ingressarà els ingressos de l'IRPF i de l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya en comptes de fer-ho a l'Agència Tributària espanyola.

De la seva banda, també aquest dijous el ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Munt va acordar "treballar per liquidar tots els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana", arran d'una moció d'ERC que va comptar amb el suport dels republicans (4), la CUP (4) i CiU (3), a més a més de donar suport a la campanya "Diem prou" per la insubmissió fiscal que va impulsar la parella de Siurana, així­ com a la tasca d'í’mnium Cultural en aquest sentit.

A més, el consistori arenyenc proposarà a tots els altres ajuntaments de Catalunya, a través de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que treballin també per liquidar els impostos a Catalunya. En aquesta lí­nia, es demanarà als partits independentistes que promoguin la modificació de la legislació tributària per poder també recaptar els impostos de caràcter estatal.

A parer de la CUP, "és una certesa històrica que l'Estat espanyol ha sotmès el nostre paí­s a un espoli fiscal permanent que n'ha penalitzat el desenvolupament econòmic i social". A més, assegura que "els diners dels catalans s'han utilitzat com a arma polí­tica utilitzada per a perpetuar aquesta situació de forçada contribució a una mal anomenada solidaritat".

Ajuntament d'Arenys de Munt -
Ajuntament d'Arenys de Munt
Autor: Friviere


Font: Nació Digital Etiquetes: insubmissió fiscal berga arenys de munt

Ho vols compartir?


divendres 3 juliol 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos

Traductor / Translator