Polí­tica divendres 10 febrer 2012 Autor: editor

Arriba la insubmissió fiscal municipal


<< Tornar     

Els ajuntaments de Berga i Arenys de Munt acorden començar a treballar per pagar els impostos només a l'administració catalana

Vista de Berga des de Queralt Autor: Pere López

Els ajuntaments de Berga (el Berguedà) i Arenys de Munt (el Maresme) han acordat començar a treballar per deixar de pagar impostos a l'Agència Tributària Espanyola i fer-ho a l'Agència Tributària de Catalunya. Els dos consistoris van celebrar ple municipal ahir al vespre i van aprovar sengles propostes de demanar poder liquidar els impostos a l'administració catalana en comptes de fer-ho a l'espanyola, com es feia fins ara. Es tracta dels dos primers municipis que aproven mocions d'aquest tipus després que una parella d'empresaris de Siurana -Andreu Bartolomé i Maria Casademunt- anunciés que deixa de pagar impostos a l'Estat i engegués la campanya Diem prou per aglutinar suports.

Els consistoris de Berga i Arenys de Munt, doncs, són els primers municipis que s'han postulat formalment a favor de la insubmissió fiscal a l'Estat espanyol. I, paradoxalment, ho han fet arran d'una moció de la CUP a Berga -on governa CiU amb majoria absoluta- i arran d'una moció d'ERC a Arenys de Munt -on governen la CUP i CiU.

La moció de la CUP berguedana es va aprovar amb els vots de la pròpia formació independentista (3), CiU (9) i el PSC (4), i l'únic vots en contra del PP (1). A través d'aquest acord, Berga insta la Generalitat i l'Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d'actuació i efectuar els canvis normatius necessaris per tal de realitzar els pagaments dels impostos a Catalunya. En aquest sentit, sempre que sigui legalment possible, l'Ajuntament de Berga ingressarà els ingressos de l'IRPF i de l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya en comptes de fer-ho a l'Agència Tributària espanyola.

De la seva banda, també aquest dijous el ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Munt va acordar "treballar per liquidar tots els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana", arran d'una moció d'ERC que va comptar amb el suport dels republicans (4), la CUP (4) i CiU (3), a més a més de donar suport a la campanya "Diem prou" per la insubmissió fiscal que va impulsar la parella de Siurana, així­ com a la tasca d'í’mnium Cultural en aquest sentit.

A més, el consistori arenyenc proposarà a tots els altres ajuntaments de Catalunya, a través de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que treballin també per liquidar els impostos a Catalunya. En aquesta lí­nia, es demanarà als partits independentistes que promoguin la modificació de la legislació tributària per poder també recaptar els impostos de caràcter estatal.

A parer de la CUP, "és una certesa històrica que l'Estat espanyol ha sotmès el nostre paí­s a un espoli fiscal permanent que n'ha penalitzat el desenvolupament econòmic i social". A més, assegura que "els diners dels catalans s'han utilitzat com a arma polí­tica utilitzada per a perpetuar aquesta situació de forçada contribució a una mal anomenada solidaritat".

Ajuntament d'Arenys de Munt -
Ajuntament d'Arenys de Munt
Autor: Friviere


Font: Nació Digital Etiquetes: insubmissió fiscal berga arenys de munt

Ho vols compartir?


dijous 24 setembre 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos

Traductor / Translator