Polí­tica dimarts, 18 de Setembre de 2012 Autor: Cup-Torà

Aprovada la participació del públic als plens de Torà


<< Tornar     

L’Ajuntament de Torà va aprovar, per unanimitat dels presents, una vella reivindicació de la CUP

El públic podrà participar al punt de precs i preguntes de tots els plens ordinaris
El públic podrà participar al punt de precs i preguntes de tots els plens ordinaris Foto: xavier santesmasses

El passat divendres, 14 de setembre, l’Ajuntament de Torà va aprovar, per unanimitat dels presents, una vella reivindicació de la CUP: la participació de les veïnes i els veïns al punt de precs i preguntes de tots els plens ordinaris. En aquest sentit cal recordar que ara fa un any, al setembre de 2011, la CUP va presentar una moció sobre la participació dels veïns i les veïnes en el punt de precs i preguntes dels plens de l’Ajuntament. Al no fer-se plens ordinaris aquesta moció no es va dur al ple fins el 30 de desembre, tot i que no es va acabar votant perquè l’alcaldessa va decidir “deixar-la damunt la taula” a l’espera de consensuar-ne el contingut entre tots els grups polítics municipals.

Sense haver consensuat cap text, al ple del 6 de juliol, l’equip de govern va presentar una proposta per regular la participació del públic on es deia que “acabades les sessions plenàries, es procurarà facilitar la participació del públic assistent". En aquesta ocasió la CUP va tractar d’esmenar el redactat, canviant “es procurarà facilitar” per “Establir que en totes les sessions plenàries ordinàries de l’Ajuntament de Torà, un cop finalitzat el torn de precs i preguntes dels regidors i regidores, s’obri un torn de precs i preguntes del públic assistent” per a garantir la participació a tots els plens ordinaris. CiU no va acceptar-ho i va retirar novament la proposta.

Al ple ordinari de setembre, CiU ha tornat a presentar la proposta de 'normes de funcionament de participació del públic en les sessions municipals del Ple', amb una esmena respecte al text anterior que va en el sentit de les reivindicacions de la CUP: es canvia l’expressió 'es procurarà facilitar' per 'es facilitarà la participació del públic assistent', garantint que hi haurà un torn de precs i preguntes del públic al final de totes les sessions plenàries ordinàries. La proposta es va aprovar amb els vots afirmatius dels 7 regidors presents al ple (CiU 4, AIT-AM 1 i CUP 2)

Es tracta d’un primer pas dels molts que la CUP proposava en el seu programa electoral de cara a fomentar la participació ciutadana i la transparència municipal. Un pas molt petit però que obre una possibilitat que fins ara, al no estar aprovada per ple, estava subjecta a la voluntat que en cada moment tingués l’alcalde o alcaldessa. Ara caldrà que els veïns i veïnes aprofitin aquesta escletxa per a fer sentir la seva veu als propers plens municipals.  + info (enllaç extern)

Etiquetes: participació plenaris ajuntament

Ho vols compartir?


divendres, 19 de Abril de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos