Polí­tica dissabte, 15 de Juny de 2002 Autor: CUP

L'ajuntament aprova una moció contra la nova llei de partits


<< Tornar     

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Torà de 31 de maig de 2002 va aprovar la moció, presentada pel grup municipal de la CUP, per majoria absoluta de 8 vots a favor (els tres de la CUP, els quatre de CiU i un del "grup mixt") i una abstenció (la de l'altre regidor del "grup mixt"). Amb aquesta aprovació aquest ajuntament és un dels primers dels Països Catalans a posicionar-se contra la nova retallada de llibertats que propugna el govern del PP.

Texte aprovat
Davant de la reforma de la llei de partits polí­tics anunciada pel govern del Partit Popular, que suposa una retallada del ja deficitari règim de llibertats democràtiques a l'estat espanyol, i partint sempre de la base que els conflictes i les situacions de violència polí­tica s'haurien de resoldre amb la renúncia al recurs de la violència per part de totes les parts en conflicte i amb el reconeixement i el respecte del dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur, sense ingerències de poders polí­tics, econòmics i militars externs.

Proposem que aquest Ajuntament acordi:

-Manifestar el rebuig a qualsevol llei que no distingeixi entre l'expressió d'opinions (de qualsevol opinió) i l'exercici de la violència. En un context de respecte a les llibertats fonamentals no es pot obligar ningú a expressar idees que no comparteixi, ni limitar el dret d'expressió de les pròpies idees, ni es pot confondre la proximitat amb els objectius polí­tics d'organitzacions il·legals amb una complicitat amb la violència. En una situació de normalitat democràtica les idees es combaten amb idees.

- Manifestar que és contradictori il·legalitzar formacions polí­tiques amb la finalitat anunciada de fer front a la violència; i més quan aquestes són representatives (tant si agrada com si no) de milers de ciutadans i ciutadanes, que es queden sense ningú que els representi dins del marc polí­tic establert.

- Manifestar el rebuig a la possibilitat d'il·legalitzar qualsevol formació polí­tica catalana, tot destacant que els Països Catalans són una nació on no es dóna cap situació de violència polí­tica comparable a la d'altres nacions sense estat, com la que s'utilitza com a excusa per a tirar endavant aquesta llei.

- Recordar que el partit que governa l'Estat espanyol s'ha negat repetides vegades a condemnar el cop militar del general Franco, que va provocar una guerra anomenada civil (amb centenars de milers de persones mortes, desplaçades i exiliades) i que destacats membres del mateix Partit Popular van ocupar alts càrrecs polí­tics durant la llarga i sagnant dictadura franquista, (sense que mai hagin demanat perdó, ni manifestat de manera pública i explí­cita el seu penediment) i que, per tant, no està legitimat per a donar a ningú lliçons de pau i democràcia.

- Instar als partits polí­tics catalans a que no donin suport a una llei que retalla la democràcia, tant per les seves justificacions teòriques com per la possible i perillosa aplicació que en puguin fer les majories polí­tiques espanyoles, i que no vagin a remolc d'uns partits d'àmbit estatal que prioritzen els seus interessos electorals per damunt de la recerca de la pau.

- Trametre aquest acord de Ple a l'Associació Catalana de Municipis (ACM), a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i a l'Assemblea de Regidors dels Països Catalans.

Etiquetes: ajuntament mocións

Ho vols compartir?


dimarts, 25 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos