Polí­tica divendres, 20 de Setembre de 2002 Autor: C.U.P.

Moció sobre la Recollida Selectiva de Deixalles


<< Tornar     

Atès l'avançament de la data de la sessió plenària ordinària corresponent al mes de setembre, el Grup Municipal de la CUP sol·licita la inclusió en aquest ple per procediment d'urgència de la següent moció:

Atès que des de fa uns mesos es duu a terme a la nostra vila, conjuntament amb altres poblacions de la Segarra, un nou sistema de recollida de residus urbans, diferenciat de l'anterior per la tria de la matèria orgànica i pel retorn al tradicional sistema de recollida a domicili.

Atès que aquest nou sistema ha suposat la retirada de la practica totalitat dels contenidors existents, tant de materials reciclables com de rebuig, amb l'excepció dels de recollida de vidre.


Atès que per un bon funcionament del sistema, i per tant per a l'assoliment dels lloables objectius d'augmentar el percentatge de material recuperat, és necessària la col·laboració dels veïns i veïnes, i que per tant cal facilitar-los les coses en comptes d'exigir-los un seguiment estricte del complex calendari de recollida o de convertir els domicilis particulars en deixalleries (fets que poden generar reaccions de rebuig i actuacions incí­viques com ara abocaments incontrolats).

Atès que entenem que aquesta situació milloraria si es combinés l'actual sistema de recollida porta a porta amb la col·locació de diversos contenidors en diferents punts de la població.

Proposem que aquest Ajuntament acordi:

Sol·licitar a l'organisme responsable del servei comarcal de recollida d'escombraries la col·locació de:

* 2 o 3 contenidors de recollida d'envasos (pàstics, llaunes, bricks...) situats en diferents punts de la població.

* Algun contenidor de recollida de paper i cartró, situat en un lloc cèntric.

* 5 o 6 contenidors per a la fracció de rebuig, repartits en diferents punts de la població.Comunicar aquest acord al Consell Comarcal de la Segarra.

Etiquetes: ajuntament mocións

Ho vols compartir?


diumenge, 16 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos