Polí­tica dilluns, 12 de Novembre de 2012 Autor: Redacció

Guissona amenaça amb deixar de pagar l'aigua al Consell Comarcal de la Segarra


<< Tornar     

L'ajuntament considera que el preu que paga és injust i desorbitat

vista aèria de Guissona
vista aèria de Guissona Foto: Giliet de Florejacs

En el passat ple de l'Ajuntament de Guissona, celebrat el dimarts 30 d'octubre, es va proposar des del grup de govern no tornar a pagar més els rebuts de l'aigua fins que no se solucioni la situació perquè considera que 'no es pot donar més pes al cens d'una localitat que al consum', segons l'alcalde Xavier Casoliva. Els diners s’ingressaran en un compte fins a aclarir la situació.

Segons Casoliva, el preu solidari en els 21 municipis de la comarca s’estableix en gairebé dos terços pel nombre d’habitants i només un terç pel consum. A Guissona, amb 6.776 persones, el cost anual és una taxa fixa pel conjunt de veïns de 250.000 euros i una de variable, segons el consum, d’uns 100.000 euros. Anteriorment, d'una part d'aquest desemborsament se'n feia càrrec el propi consistori, tot i que, com apunta Casoliva 'amb la crisi actual no és viable'.

Per Casoliva, es donen situacions 'paradoxals', com que poblacions amb menys de cent habitants i moltes granges paguin l’aigua a un preu molt inferior que a Guissona i Cervera, malgrat que el seu consum és proporcionalment més alt. El fet que el cens tingui més pes que el consum, va dir l’alcalde, també fa inviable usar pous com a alternativa per al subministrament.

Malestar pel tema al Consell Comarcal de la Segarra


Des del Consell Comarcal de la Segarra, el seu president, Adrià Marquilles, ha expressat el malestar que 'comporta un tema tan sensible com és el de l'aigua'. Al seu torn, remarca que es tracta d'una proposta que 'oficialment no està aprovada en ple i, per tant, encara no hem tingut cap contacte amb l'alcalde'. No obstant això, Marquilles no amaga que 'hi ha certa preocupació perquè en el cas de que alguna cosa així es trencarien els principis de solidaritat de la comarca. Sembla una decisió unilateral però encara sense legalitat, de manera que estem a l'expectativa des del Consell Comarcal '.

De moment, sembla que la decisió de l'Ajuntament de Guissona és només una amenaça ja que no ha deixat de pagar. 'No he rebut cap notícia que hagin deixat de pagar l'aigua i em consta que hi ha recursos per pagar-la', diu el president del Consell.

Xavier Casoliva va ser president del Consell Comarcal durant quatre anys fins les últimes eleccions generals. Per això, Marquilles recorda: 'Des que estem en aquest organisme no hem tocat res, simplement hem seguit amb el que ells estaven fent". Per si fos poc, recorda que "fa una setmana, el mateix alcalde va estar en una junta d'aigües de la Segarra i no es va esmentar que a Guissona volguessin proposar el no pagar', una cosa que titlla com 'decisió unilateral'.

En el darrer plenari, des del grup de govern de l'ajuntament de Guissona, es va presentar també la idea de deixar de pagar el servei de transport a l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida en veure que no s'han millorat gens les connexions a la comarca. Per contra es va aprovar la pujada de l'aigua un cinc per cent, quan ja en el passat exercici es va augmentar un cent per cent el preu a pagar per als habitants de Guissona.

Més info a La Vanguardia, Segre

Xavier Casloliva junt amb altres autoritats inaugurant el dipòsit d'abastament d'aigua a la vall del Sió el 2009 - Torà
Xavier Casloliva junt amb altres autoritats inaugurant el dipòsit d'abastament d'aigua a la vall del Sió el 2009
Foto: gencat


Font: diverses Etiquetes: aigua tarifes consum Consell Comarcal de la Segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dimecres, 19 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos