Polí­tica dimarts, 28 de Gener de 2003 Autor: CUP

Readmissió dels Bombers Voluntaris


<< Tornar     

A partir del 8 d'octubre de 2001 la totalitat de persones que integraven el col·lectiu de bombers voluntaris de Torà van rebre, per correu certificat, una Resolució de l'aleshores Conseller d'Interior en que se'ls revocava el seu nomenament com a bombers voluntaris de la Generalitat, amb data i efectes de 22 d'agost de2001, culminant així­ el procés iniciat l'estiu de 1998 amb la revocació de nomenament com a bomber voluntari de l'aleshores Cap de Parc Magí­ Coscollola.

Davant d'aquesta resolució 13 dels afectats van presentar un recurs de reposició fins a arribar a un contenciós davant dels tribunals de justí­cia, al·legant que se'ls havia expulsat de manera improcedent: la Conselleria argumentava com a motiu de la seva revocació la incompareixença dels bombers voluntaris de Torà en les pràctiques obligatòries que s'han de dur a terme anualment, oblidant que el mateix Reglament estableix que el responsable de que els bombers assisteixin a les esmentades pràctiques és el mateix Cap de Parc, i que aquest càrrec no existia al parc de Torà i que, per tant, no podia ordenar-los realitzar cap activitat per obligatòria que aquesta fos.

El judici d'aquest cas havia de realitzar-se el passat 22 d'aquest mateix mes de gener, però no s'ha arribat a celebrar. Segons una informació a la que ha tingut accés la CUP de Torà, la Consellera d'Interior Núria de Gispert ha readmés als demandants anulant la resolució datada el 22 d'agost de 2001. Amb això es torna a la situació existent fins fa un any i mig: per a solventar el conflicte obert pel conseller Pomés només resta que es produeixi la readmissió com a bomber voluntari de Magí­ Coscollola.

Davant d'aquesta nova situació, des de la CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR volem fer públiques les següents consideracions:
El ràpid i favorable desenllaç que ha tingut aquest cas d'ençà que la consellera De Gispert s'ha fet càrrec del Departament d'Interior no fa sinó refermar el nostre convenciment de que bona part de les dificultats que impedien que, pel bé de Torà, aquest conflicte es resolgués favorablement es devien a l'actitud obtusa del conseller Pomés, que s'ha caracteritzat per la seva negativa a resoldre aquest afer per la via del diàleg. (Segons sembla al Departament d'Interior hi ha, des de l'estiu passat, un informe jurí­dic que donava la raó als bombers voluntaris ara readmesos. En comptes de tenir en consideració aquest informe, la postura de Pomés ha estat la d'intentar aconseguir, sense èxit, que els tribunals ordinaris es declaressin incompetents per a jutjar aquest cas. Contràriament, de Gispert ha desencallat el tema i, de passada, ha evitat el ressò que hagués pogut tenir una sentència judicial contrària a la posició mantinguda fins ara per Interior).

En el tema que va originar tota aquesta situació, el revocament de Magi Coscollola, no ens consta que hi hagi hagut cap novetat. Tanmateix és possible que a partir d'ara es reobri la via del diàleg per a resoldre aquest cas, tenint en compte la desaparició al si de la conselleria d'Interior del principal obstacle: la intransigència obsessiva del conseller Pomés.

Recordar que, al si de l'Ajuntament de Torà, aquesta solució (la readmissió dels bombers voluntaris) només ha estat defensada, de forma permanent, per una minoria de regidors i regidores (en concret per 4: la CUP i el regidor del grup mixt Pere Feixes). Contràriament el grup de CiU, i molt especialment l'alcaldessa, s'ha negat repetides vegades a donar suport al col·lectiu de bombers voluntaris "deixant sobre la taula" les diferents mocions que en aquest sentit ha presentat la CUP al llarg dels darrers anys.

Recordar, una vegada més, que la CUP sempre ha manifestat que per a un òptim funcionament del Parc de Torà, i per tant en benefici de l'interès general, seria desitjable la continuitat de tots els antics voluntaris que desitgin seguir com a bombers junt amb la incorporació dels nous voluntaris i voluntàries que estan en procés d'incorporar-se, o que vulguin incorporar-se en un futur. Contràriament, al grup de CiU sembla que li hagi interessat crear un contingent de voluntaris format només per joves, i excloent els antics voluntaris, per poder dir que han restablert el servei (ni que sigui virtualment), sense entrar en contradicció amb les tesis defensades pel conseller Pomés (que ara s'ha vist que estaven mancades de fonaments), encara que la composició d'aquest nou col·lectiu, per la l'absència de personal expert (que pugués compaginar la seva experiència amb la lloable actitud participativa del nou voluntariat), anés en detriment de la seva operativitat i, en conseqüència, de la seguretat de les toraneses, els toranesos, del nostre municipi i del conjunt de la Vall del Llobregós, davant de possibles emergències. Caldrà veure quina és la postura del grup municipal regionalista davant dels nous aires que sembla que bufen al Departament d'Interior.

Etiquetes: bombers voluntaris torà

Ho vols compartir?


dissabte, 2 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos