Polí­tica dijous, 20 de Desembre de 2012 Autor: Fòrum l'Espitllera

El ple de l’Ajuntament d’Argençola declara el municipi lliure de fracking


<< Tornar     

Ja són 25 els municipis catalans que han aprovat mocions al respecte

Vista del poble a la tardor
Vista del poble a la tardor Foto: Ramon Sunyer

L’Ajuntament d’Argençola, a proposta del grup municipal d'ICV_EUIA-EPM, ha acordat declarar el municipi territori lliure de fractura hidràulica horitzontal. L’acord s’ha pres el 14 de desembre de 2012 com a reacció a la sol·licitud formulada per l’empresa Montero Energy a la Generalitat per a realitzar prospeccions d’hidrocarburs en un bona part del territori català i respon als riscos sísmics, de contaminació dels aqüífers, d’emanació de gasos nocius i d’explosions i flamares que comporta aquesta activitat.

El consistori es posiciona en pro de la conservació de l’espai natural i requereix al Govern de la Generalitat que suspengui tots els permisos d’investigació d’hidrocarburs instats fins que el Parlament aprovi una llei de prohibeixi aquesta tècnica.

Amb aquest document, el consistori d’Argençola se suma als de Avinyó, Manlleu, Muntanyola, Sta. Maria de Corcó, St. Pere de Torelló, Sta. Cecília de Voltregà, Olost, Lluçà, Prats de Lluçanès, Sant Martí d’Albars, Oristà, Perafita, Santa Feliu Sasserra, Alpens, Vic, St. Julià de Vilatorta, Sta. Eugènia de Berga, Vilanova de Sau, Torrefeta i Florejacs, Guissona, Agramunt, Torà, Vilanova de l’Aguda i Preixens, que ja han formulat la seva oposició als projectes de prospecció d’hidrocarburs i dóna el seu suport a la Plataforma Aturem el Fracking – Millor vius que fòssils.


Adjunts:   mocio-ARGENÇOLA-no-fracking.pdf  + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking ajuntaments oposició
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


diumenge, 26 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos