Polí­tica dimarts, 3 de Desembre de 2013 Autor: somsegarra

Urbanisme aprova que vuit municipis de l'Anoia s'adscriguin a l'àmbit de les Comarques centrals


<< Tornar     

Correspon als coneguts també com Alta Segarra

Vista de la zona de Calaf
Vista de la zona de Calaf Foto: Ramon Sunyer

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme ha informat favorablement aquest dilluns que vuit municipis de l'Anoia no formin part del futur àmbit de planificació del Penedès -integrat per les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, l'Anoia i el Garraf- i passin a adscriure's a les Comarques Centrals. Es tracta de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana, que havien demanat el canvi en els respectius plens municipals.

El passat 22 de juliol a través de la Llei 23/2010 el Govern va crear l'àmbit funcional de planificació territorial parcial del Penedès integrat per les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia. Amb tot, el Govern va aprovar posteriorment un decret per regular el procediment perquè els ajuntaments de l'Anoia que volguessin formar part de l'àmbit de les Comarques Centrals es poguessin pronunciar.

L'adscripció a l'àmbit de planificació de les Comarques Centrals no es considerava automàtica per simple comunicació per part del municipi, sinó que s'exigia que es garantís la continuïtat territorial dels àmbits afectats. Per això, el Decret regulava tot un seguit de tràmits a superar per part dels municipis de l'Anoia com ara que es fes mitjançant un acord del ple municipal i que no es trenqués la continuïtat ni de l'àmbit territorial del Penedès ni el de les Comarques Centrals.

Finalment, els municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana han manifestat la seva intenció de formar part de l'àmbit de les Comarques Centrals. Urbanisme ha decidit acceptar la seva adscripció atès que tots es troben a la part nord de la comarca, els seus termes municipals són contigus i no perjudiquen la continuïtat dels àmbits territorials.

Després d'aquest informe favorable, el Govern aprovarà properament l'àmbit de planificació territorial del Penedès i acordarà la formulació del Pla territorial parcial corresponent.

Conjunt monumental de Santa Fe de Calonge - Calonge de Segarra
Conjunt monumental de Santa Fe de Calonge
Poble d'Anfesta - Enfesta
Poble d'Anfesta
Paisatge de l'alta segarra - Calaf
Paisatge de l'alta segarra
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: alta segarra comarques centrals urbanisme
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dilluns, 17 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos