Polí­tica dissabte, 21 de Desembre de 2013 Autor: CUP Torà

Allau d’al·legacions contra l’augment de taxes de l’Ajuntament de Torà


<< Tornar     

El cost de les llicències d’obra per als pagesos es multiplica per quatre. El ple de dilluns 23 debatrà les al•legacions presentades

Cartell de la xerrada del 12 de desembre
Cartell de la xerrada del 12 de desembre Foto: CUP

El ple de l’ajuntament de Torà debatrà aquest dilluns les al·legacions presentades pels grups municipals de l’oposició i per nombrosos veïns contra les ordenances fiscals per al 2014 que van aprovar-se en el ple ordinari del mes de novembre, amb els vots del grup municipal de CiU, que disposa de majoria absoluta. Els dos regidors de la CUP i els dos independents van votar-hi en contra.
Després de la seva aprovació inicial la Candidatura d’Unitat Popular de Torà va organitzar un acte públic per a explicar als veïns i veïnes del municipi l’increment dels impostos i taxes municipals, així com les al·legacions que la mateixa formació independentista hi ha presentat en contra.

Entre els acords que l’Ajuntament va aprovar provisionalment i als que la CUP ha presentat al·legacions destaquen:


  • L’increment de la taxa de distribució d’aigua potable per damunt de l’IPC.

  • La supressió de les bonificacions de l’impost de construcció instal•lacions i obres (ICIO) per a les obres destinades a l’activitat agrícola i ramadera i a les d’habitatges ubicats en els nuclis rurals i disseminats de Torà. Aquesta supressió comporta que, a la pràctica, que el cost de les llicències d’obra que hagin de pagar els pagesos i ramaders i els habitants de les masies i nuclis agregats es multipliqui per quatre.

  • L’aprovació d’una taxa per la prestació de servei a les instal•lacions esportives municipals que permet a l’Ajuntament cobrar per la celebració de jornades i campionats esportius, inclosos els organitzats per entitats del municipi.

  • Aprovació d’una nova taxa que regula les visites a la torre de Vallferosa.Després de l’acte públic informatiu diferents veïns a títol individual han presentat al·legacions basades en les presentades per la CUP. Entre aquestes cal destacar l’al·legació contra la supressió de bonificacions a l’ICIO presentada per una trentena de veïns, la majoria pagesos dels diferents nuclis del municipi.

Inicialment el ple de l’ajuntament estava previst per aquest divendres 20 però s’ha hagut d’ajornar a dilluns perquè va convocar-se incomplint els terminis legals establerts.

El cost de les llicències d’obra per als pagesos es multiplica per quatre a les noves taxes - Puigredon
El cost de les llicències d’obra per als pagesos es multiplica per quatre a les noves taxes
Foto: Ramon Sunyer


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: ajuntament taxes cup torà

Ho vols compartir?


dissabte, 30 de Setembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos