Polí­tica divendres, 24 de Gener de 2014 Autor: somsegarra

Guissona tindrà nou Parc de Bombers aquest 2014


<< Tornar     

La inversió prevista pel consellers és de 82.000 €. Els Bombers Voluntaris consideren que és una solució de mínims

Posant devant l'actual parc de bombers
Posant devant l'actual parc de bombers Foto: Premsa Guissona

El conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, visita Guissona amb la promesa de posar en marxa el Parc de Bombers amb una inversió de 82.000€ que s’executarà per setmana santa, aquesta és una inversió de mínims que es queda molt enrere de la proposta inicial de parc, però que permetrà obrir les instal·lacions durant el 2014.

La voluntat de l’ajuntament es que el parc entri en funcionament com abans millor desprès d’haver invertit temps i diners per la projecció d’aquest, d’acord amb això, des de la Conselleria es posa en manifest que es farà el possible perquè entri en funcionament durant el 2014.

Des de l’any 1986, l’Ajuntament de Guissona paga el lloguer d’uns 4000€ de l’edifici on es troben els bombers voluntaris, essent l’únic Ajuntament de la província de Lleida i un dels pocs de Catalunya que assumeix el lloguer d’un local pels bombers.

El maig de l’any 2013 es va acabar el termini perquè la Generalitat invertís 560.000€ per la construcció del parc de bombers. Atesa la situació actual, tant els bombers voluntaris com l’Ajuntament han demanat a la conselleria una inversió inicial mínima amb la qual ja es podria realitzar de forma imminent el trasllat del Parc de Bombers. D’acord amb això la Conselleria ha assumit una inversió de 82.000€ pel proper mes d’abril. Tot i això, queda pendent però la inversió dels més de 500.000 restants per quan millori la conjuntura econòmica amb l’objectiu d’acabar les obres del Parc d’acord amb el que estava previst al projecte.

El nou parc de bombers de Guissona va començar la tramitació l'any 2000. L’Ajuntament va cedir al departament d’interior l’espai per la construcció del Parc – 4661 m2, valorats en 124.000€ - fou l’any 2006 que es van es va iniciar la primera fase de construcció de l’edifici amb un pressupost de 57.460€, els acabats de la primera fase van tenir lloc el 2007 amb un pressupost final de 124.910€, moment en que es va aixecar l’edifici de les cotxeres. El 2008 es va adequar tot l'entorn per tal de posar-lo en funcionament, però les obres han quedat aturades durant 6 anys per la manca d’inversió en aquesta infraestructura.

Des de l’ajuntament, amb la visita institucional rebuda aquest mati a les mateixes dependències de l’ens local, s’agraeix al Conseller Espadaler que assumeixi aquest projecte que consellers de passades legislatures, com el conseller Saura, havien paralitzat.

D’altra banda, els Bombers Voluntaris manifesten el seu descontentament en la solució que es vol portar a terme, substituint el projecte de construcció del nou parc per una inversió de mínims.

El conseller Espadaler i l'alcalde de Guissona - Guissona
El conseller Espadaler i l'alcalde de Guissona
Foto: Premsa Guissona


Font: Ajuntament de Guissona Etiquetes: inversions equipaments parcs de bombers
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


divendres, 14 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos