Polí­tica dijous, 15 de Maig de 2014 Autor: editor

Torà i Biosca ja són a un pas del Solsonès


<< Tornar     

La Comissió de delimitació territorial aprova per unanimitat el canvi de comarca ara només cal que ho aprovi el Parlament

Torà ja és a un pas del Solsonès
Torà ja és a un pas del Solsonès Foto: Anna Garcia Gabal

Els municipis segarrencs de Torà i Biosca passaran a ser de la comarca del Solsonès. La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat va aprovar ahir a la tarda per unanimitat el canvi d'adscripció comarcal. Ara, només queda que el consell de govern de la Generalitat aprovi una resolució de proposta de llei per trametre-la al Parlament i que la Cambra catalana doni la darrera aprovació al projecte. L'aprovació arriba amb el temps suficient perquè la tramitació política es pugui dur a terme abans de la celebració de les properes eleccions municipals, que s'han de celebrar aproximadament d'aquí a un any.

Joan Roma, exdiputat pel PSC i alcalde de Borredà, que ahir va ser a la reunió en representació de la Federació de Municipis va destacar la unanimitat de la votació, per una proposta que neix de la petició dels ajuntaments de rebre un millor servei. El polític socialista reclama que hi ha una bona diligència política per resoldre el tema abans de les properes eleccions municipals, el que evitaria conflictes de representació. Si es fa a mig mandat, pot passar que els municipis pertanyin a una comarca (després del canvi), però hagin de representar l'antiga zona d'adscripció.

Amb el canvi aprovat ahir la Segarra passaria a ser una comarca formada per 19 municipis i tindria una població de 20.000 habitants. La comarca té Cervera com a gran referent, mentre que entre els altres municipis dominen els petits i molt petits. El nou Solsonès seria una comarca de 17 municipis, amb una població de poc més de 15.000 habitants. Torà, per població, passaria a ser el segon municipi de la comarca, davant de Sant Llorenç i Olius i darrere de la capital, Solsona.

Lloberola al municipi de Biosca - Lloberola
Lloberola al municipi de Biosca
Foto: Ramon Sunyer


Font: Regio-7 Etiquetes: canvi comarca torà biosca solsonès segarra

Ho vols compartir?


diumenge, 26 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos