Polí­tica divendres, 19 de Desembre de 2014 Autor: editor

El govern espanyol denega les consultes populars de Biosca i Torà


<< Tornar     

El pas al Solsonès s'encalla

La consulta pel canvi de comarca aturada
La consulta pel canvi de comarca aturada Foto: Ramon Sunyer

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres dos acords pels què no autoritza les consultes populars que reclamen els municipis de Biosca i Torà, a Lleida. En tots dos casos es plantejava preguntar als seus habitants sobre la seva conformitat amb l'adscripció a la comarca del Solsonès.

Segons l'executiu espanyol, les consultes no s'autoritzen perquè aquesta 'no és una qüestió de competència municipal' d'acord a l'article 71 de la Llei de bases de règim local, perquè 'l'objecte de la pregunta sol·licitada per tots dos municipis és una qüestió reservada al Parlament de Catalunya mitjançant l'aprovació d'una llei autonòmica'.

Atès que la normativa preveu, entre els tràmits preceptius, que l'acord de canvi de comarca ha de ser ratificat en referèndum per més de la meitat del cens electoral del municipi afectat, el Govern català va aprovar el passat juliol trametre al govern de l'Estat les sol·licituds dels ajuntaments de Torà i de Biosca per sotmetre a consulta popular el canvi d'adscripció de comarca d'aquests dos municipis per formar part del Solsonès.Etiquetes: canvi comarca torà biosca solsonès segarra

Ho vols compartir?


dimarts, 28 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos