Polí­tica divendres, 27 de Febrer de 2015 Autor: editor

Torà i Biosca aparquen la consulta per decidir el canvi de comarca


<< Tornar     

L'anul·lació de la Llei de consultes pel TC i la desautorització de Governació frenen els dos consistoris

Vista general de Biosca
Vista general de Biosca Foto: Ramon Sunyer

Torà i Biosca han aparcat 'sine die' i han deixat en espera la convocatòria d'una consulta popular no vinculant per conèixer la voluntat dels veïns sobre la segregació d'ambdós municipis de la Segarra per passar a formar part de la comarca del Solsonès. Així ho va explicar ahir l'alcalde de Biosca, Corneli Caubet, que tot i admetre que la voluntat de fer-la hi és, el fet que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat definitivament la Llei de consultes i la manca d'autorització per part del departament de Governació deixaria sense legalitat el procés i, per tant, s'ha optat per 'no fer-la fins que es pugui'.

Caubet va explicar que intentaran buscar altres mecanismes per consultar als veïns si volen canviar de comarca, però va lamentar que amb el panorama actual i sense un marge legal que ho autoritzi, no es podrà fer la consulta que havien previst per a abans de les eleccions municipals. Segons l'alcalde de Biosca, si es fes la consulta, serien els batlles els qui s'haurien d'"atendre a les conseqüències", ja que des de Governació no se'ls ha autoritzat a tirar-la endavant.

D'aquesta manera, es produeix un canvi en la decisió que van anunciar els dos consistoris a final de gener, quan van dir que celebrarien una consulta no vinculant tot i la negativa del govern espanyol, que va negar la possibilitat d'organitzar-la amb dos acords aprovats a final del 2014. Caubet va remarcar que l'Ajuntament 'no vol desafiar ningú' i, per això, 'de moment s'ha decidit que no podem encarar el procés amb aquestes condicions'.

Inicialment s'havia optat per aquesta formula ja que d'aquesta manera es deixava a darrera instància a mans del Govern i del Parlament la decisió sobre la integració d'ambdós municipis al Solsonès, en funció dels resultats que s'haurien obtingut de la consulta popular que es volia fer abans de les eleccions municipals del 24 de maig. Ara, la manca de recolzament per part de Governació ha frenat aquesta opció.Font: ACN Etiquetes: canvi comarca torà biosca solsonès segarra

Ho vols compartir?


diumenge, 21 de Juliol de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos