Polí­tica divendres, 15 de Octubre de 2004 Autor: T. RIBA / A. SEGURA

La caserna de la Guàrdia Civil pot transformar-se en habitatge social


<< Tornar     

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha demanat al govern espanyol la cessió dels terrenys que ocupen 30 cases caserna de la Guàrdia Civil a Catalunya per fer-hi habitatges socials o de promoció pública. La ministra d'Habitatge, Marí­a Antonia Trujillo, estudiarà amb el d'Interior, José Antonio Alonso, la cessió als ajuntaments catalans del sòl de 30 casernes que, amb el desplegament dels Mossos d'Esquadra, han quedat buides o tenen una activitat mí­nima.

Les d'Artés, Badia del Vallès, Barcelona -la del carrer Navas-, Canet de Mar, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Manlleu, Moià, Pineda de Mar, Sant Feliu de Codines, Sant Llorenç Savall, Sant Vicenç de Castellet i Súria són les 13 casernes de la Guàrdia Civil a les comarques de Barcelona que Interior podria cedir als ajuntaments. A les comarques gironines n'hi ha nou: les d'Agullana, Figueres, la Jonquera, Llí­via, Maçanet de Cabrenys, Puigcerdà, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Llagostera. A Lleida, les set casernes afectades són les d'Agramunt, Almacelles, les Borges Blanques, Castelldans, Gimenells, Oliana i Torà. I a les comarques de Tarragona només n'hi ha una, la de Riudoms.

El conseller Milà va anunciar ahir al Parlament que està negociant amb el govern espanyol, responent a una interpel·lació de la diputada, també d'ICV-EA, Dolors Clavell. La cessió dels terrenys que la Guàrdia Civil té a Catalunya la faria directament l'Estat als ajuntaments, ja que van ser els que van oferir el sòl anys enrere. El govern «s'associarà» amb els respectius ajuntaments per construir habitatge públic. Milà va advertir que la Generalitat «no acceptarà guetos» i que les reserves de sòl per a habitatge públic que obligatòriament hauran de preveure tots els plans urbaní­stics quan entri en vigor la nova llei d'urbanisme que tramita el Parlament «no podran ser en l'últim racó» de les ciutats, sinó «al centre». La Generalitat ja ha signat, fins ara, amb ajuntaments catalans 26 convenis per construir 1.357 habitatges nous.

Font: El Punt Diari   + info (enllaç extern)

Etiquetes: casernes guàrdia civil

Ho vols compartir?


dimarts, 18 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos