Polí­tica dijous, 9 de Juliol de 2015 Autor: somsegarra

ERC recupera el Consell Comarcal de la Segarra


<< Tornar     

Casoliva, alcalde de Guissona, surt escollit a la primera votació

Xavier Casoliva, nou president del Consell Comarcal de la Segarra, amb la resta de consellers
Xavier Casoliva, nou president del Consell Comarcal de la Segarra, amb la resta de consellers Foto: CC Segarra

L’alcalde de Guissona Xavier Casoliva, d’ERC, ha estat elegit president del Consell Comarcal de la Segarra amb 10 vots (7 d’ERC i els 3 vots de PSC, Inse i Mes) partits que s’integraran a l’equip de Govern. El candidat de CIU, Francesc Sabanés només ha obtingut els 8 vots de la seva formació i el conseller de la CUP , Jordi Llaurador, s’ha votat a si mateix. L’elecció, que és preveia més igualada, tot apuntava a que el PSC donaria el seu vot al candidat de CiU però no ha estat així i s’ha resolt en la primera votació.

Dimarts Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de les comarques de Lleida van tancar acords per garantir l'estabilitat i la governabilitat als consells comarcals del Segrià, la Segarra i la Noguera i a la Diputació de Lleida durant el mandat 2015-2019. En el cas dels tres consells, el PSC es comprometia a votar a favor del candidat proposat per CDC per presidir cada institució i en contrapartida els socialistes ocuparan una vicepresidència.

La Cup ha optat per votar-se a si mateixa en un gest que sembla donar a entendre que cap dels grups ha acceptat les condicions que demanaven.

Casoliva, que ja va ser president del Consell Comarcal en el periode 2007-11, ha manifestat que 'la Segarra és una comarca petita i que costa molt de fer-se visible a Catalunya, amb dèficits d’aigua i comunicacions, i que estudiaran fer front comú amb comarques veïnes per millorar els serveis'

ERC recupera el Consell Comarcal de la Segarra - Cervera
ERC recupera el Consell Comarcal de la Segarra
Foto: J.A. Vilalta


Etiquetes: president consell comarcal segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


diumenge, 16 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos