Polí­tica dijous, 12 de Novembre de 2015 Autor: somsegarra

La Segarra apuja les taxes de les escombraries


<< Tornar     

Les ordenances reguladores de les taxes d’escombraries a la comarca s’incrementaran un 6,92 %

Deixalleria comarcal de Cervera
Deixalleria comarcal de Cervera

El Consell Comarcal va celebrar la sessió plenària amb l’aprovació puntual de les ordenances reguladores de les taxes d’escombraries a la comarca. De cara a l’any 2016 la taxa d’escombraries a la Segarra s’incrementarà un 6,92 %. En algunes categories concretes, com per exemple els tallers d’automoció, l’increment serà lleugerament més elevat.

El President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, va explicar que la pujada es deu al fet d’haver de quadrar el pressupost, recuperar el dèficit vigent i sumar així una responsabilitat que en l’anterior equip de govern no es va fer.

La pujada es va rebre amb negativitat per part de l’oposició al Consell Comarcal, Convergència i Unió i la CUP, per manca d’informació davant el considerable increment que s’ha establert. Tot i això l’equip de govern actual sempre ha defensat que la informació ha estat presentada en les diferents comissions informatives com la Junta de portaveus al Ple.

Altres acords


Entre altres punts es va aprovar l’informe favorable de l’alteració parcial dels temes municipals de Biosca i Llobera. En el transcurs del Ple, l’alcalde Biosca, Corneli Caubet, va explicar com s’havia gestionat aquesta situació fins el dia d’avui. A la vegada, també es va aprovar la revocació de l’acord de delegació de les competències dels serveis d’abastament d’aigua en alta que l’Ajuntament de Biosca va conferir al Consell Comarcal modificant així el Programa d’Actuació Comarcal (PAC).

Es va tirar endavant l’aprovació de les bases del Premi Literari 7lletres a la Segarra que enguany arriba a la seva onzena edició i entre les mocions aprovades hi havia la Moció de suport al President Mas, l’exvicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N i la moció de suport a la Unió de Pagesos davant la retallada del 48% dels ajuts dels 2014 en zones de muntanya i desfavorides de Catalunya.

Visita a les infraestructures d’aigua


En el torn obert de paraules el vicepresident primer, Josep Llobet, va proposar per a tots els alcaldes i consellers comarcals una sortida a les diferents infraestructures d’aigua a la comarca, com la Planta potabilitzadora de Ratera i les Estacions de Bombeig amb l’objectiu de prendre consciència del conjunt global d’infraestructures i la gestió que repercuteix l’aigua a la comarca. La proposta per part de l’equip de govern es presenta per la necessitat d’entendre el que a vegades és difícil de gestionar com la quantificació de les tarifes de l’aigua. La visita està prevista per al 28 de novembre.

Pla de Govern Comarcal 2015-2019


El Conseller a l’oposició, Ramon Royes, va fer un seguit de propostes a treballar conjuntament per a la comarca. Propostes com l’elaboració d’un Pla de Govern Comarcal 2015-2019 amb objectius clars, debatre sobre el futur de la Segarra a través de jornades participatives per tots els municipis de la comarca i també la projecció d’un Pla de paisatge comarcal. La resposta de l’equip de govern en boca del President vas ser acollir les propostes en clau positiva però demanant reciprocitat per l’equip de govern i l’oposició per treballar tots plegats. Va citar textualment 'Deixar les sigles de banda, fer comarca i predicar amb l’exemple'.Font: CC Segarra Etiquetes: ordenances fiscals taxes escombraries segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte, 25 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos