Polí­tica dissabte, 2 de Juny de 2007 Autor: editor

Esquerra Republicana i PSC pacten el goven de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Segarra


<< Tornar     

Esquerra Republicana (ERC) donarà suport al Partit dels Socialistes (PSC) per governar la Diputació de Lleida. Com s'havia especulat, l'executiva provincial d'ERC, reunida durant tres hores, també ha decidit aquest divendres que Jaume Gilabert sigui el pròxim president de la corporació provincial. Per això, però, haurà de deixar la delegació de la Generalitat a Lleida ja que hi ha incompatibilitat de càrrecs. Queda encara per decidir qui substituirà Gilabert en el seu càrrec a l'Administració catalana i les àrees de la Diputació que recauran a cada partit.

Esquerra ha justificat el suport al PSC assegurant que Convergència i Unió (CiU) ha utilitzat la Diputació durant molts anys per promocionar-se. L'entesa entre ERC i el PSC inclou diversos consells comarcals. ERC dirigirà el de la Noguera i la Segarra, mentre que el PSC es quedarà amb la presidència del Segrià. No obstant, manca determinar qui governarà al Consell Comarcal de les Garrigues. L'acord també contempla les alcaldies de Tàrrega, les Borges Blanques, Mollerussa i Solsona. Queda pendent de determinar un possible pacte de govern a Balaguer.

Hores abans que les dues forces anunciessin públicament l'acord per governar la Diputació, dirigents provincials del PSC i CiU es van reunir a Lleida per debatre una possible sociovergència. Els nacionalistes van arribar a oferir la presidència als socialistes per als quatre anys.

Font: Diari Segre on-line   + info (enllaç extern)

Etiquetes: pactes govern erc psc consell comarcal segarra diputació lleida

Ho vols compartir?


divendres, 19 de Juliol de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos