Polí­tica dijous, 26 de Novembre de 2009 Autor: david marí­n

La segregació d'unes masies enfronta l'Ajuntament de Torà amb el departament de Governació


<< Tornar     

L'Ajuntament de Torà (Segarra) ha expressat el seu malestar per la manera com el departament de Governació de la Generalitat està gestionant la demanda de segregació que han presentat veïns d'un grup de masies del municipi. Aquests veïns reclamen la seva integració dins dels municipi veí­ de Llobera (Solsonès). L'Ajuntament s'hi oposa i ha presentat un informe encarregat a la UdL que desaconsella la segregació.

Catorze veïns van reclamar l'any 2006 la segregació del municipi de Torà d'un grup de masies on viuen, i la seva integració en el municipi veí­ de Llobera. La direcció general d'Administració Local, organisme dependent del departament de Governació de la Generalitat, ha admès la proposta i l'està tramitant.

L'alcalde de Torà, Domènec Oliva, de CiU, ho vol aturar i aquest dijous al matí­ ha presentat un informe encarregat a la Universitat de Lleida on es remarques les raons històriques, geogràfiques i socials que desaconsellarien l'operació. Oliva ha lamentat en declaracions a El Punt que el departament de Governació 'estigui tramitant d'ofici una petició formulada per un grup de veïns sense tenir en compte els altres veïns que també viuen a les masies i que es veurien afectats, i sense aturar-se a escoltar els arguments tècnics que desaconsellarien la segregació'.

Segons l'alcalde, dos dels catorze veïns no viuen ja a les masies, i hi ha nou veïns que són contraris a la segregació però que quedarien afectats. Oliva també exhibeix un informe realitzat pel professor de la UdL Jesús Burgueño que refuta els tres arguments amb què Governació justifica la possible segregació: 'Les masies no formen un nucli sinó que són dispeses, no hi ha accidents geogràfics que justifiquin aquesta mesura i les carreteres i comunicacions amb Torà tampoc', diu l'alcalde. Oliva també es queixa que la segregació crearia nous enclavaments, en lloc de simplificar el mapa municipal.

Als anys noranta els veïns d'aquestes masies ja van intentar una segregació similar. Però el 1995 el departament de Governació, llavors en mans de CiU, ho va rebutjar. Ara ho han tornat a provar, i Governació, en mans d'Esquerra, els ha acceptat tramitar--ho. El grup d'Esquerra a Torà, però, és contrari a la segregació i fa costat l'alcalde.

Una de les masies afectades per la segregació - Torà
Una de les masies afectades per la segregació
Foto: ORIOL BOSCH / ACN


Font: El Punt   + info (enllaç extern)

Etiquetes: segregació masies torà ajuntament

Ho vols compartir?


dimarts, 25 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos