Polí­tica divendres, 27 de Novembre de 2009 Autor: diversos

Inaugurat el dipòsit de la reserva d'aigua de la Vall del Llobregós


<< Tornar     

El Consell Comarcal de la Segarra ha inaugurat aquest divendres el dipòsit comarcal de reserva d'aigua de la Vall del Llobregós situat a Guissona.

Segons el president del Consell, Xavier Casoliva, la nova infraestructura amb una capacitat de quatre milions de litres d'aigua permetrà abastir el primer consumidor d'aigua de la comarca que és Guissona, i també el municipis de Torrefeta i Florejacs, Massoteres, Sanaüja, Biosca i Torà.

El director general d'Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, acompanyat del director dels territorials de Governació a Lleida, Tomàs Pujol, i del president del consell comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, ha inaugurat aquest matí­ les obres del dipòsit d'abastament d'aigua a la vall del Sió a Guissona (Segarra).

El nou dipòsit d'aigua, de 4.000 metres cúbics de capacitat, està situat dins la xarxa d'abastament en alta a la vall del Sió i rep el cabal provinent del canal Segarra-Garrigues des de l'estació d'elevació de Ratera. La seva funció és reservar cabal d'aigua als nuclis de la Morana, Sant Martí­ de la Morana, Gra, Guissona, Massoteres, Talteüll, Palouet, Sanaüja, Torà i Biosca.

Les obres han tingut un pressupost de 459.589 euros, dels quals 208.349 euros han estats finançats pel Departament de Governació i Administracions Públiques a través del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

Més de dos milions d'euros per abastament d'aigua a la Segarra

La Segarra rebrà 2.140.000 euros del Departament de Governació i Administracions Públiques per actuacions d'abastament d'aigua, un dels temes més importants a la comarca. Aquesta aportació s'està fent a través del PUOSC 2008-2012, i inclou 18 actuacions amb un pressupost total de 2.923.000 euros.

Actualment la Segarra s'abasteix en alta del Canal d'Urgell el que suposa una despesa comarcal en reserves d'aigua cada any de 600.000 euros. Es calcula que a partir del 2011, la comarca pugui ser abastida mitjançant l'aigua del Segarra-Garrigues.

Autoritats inaugurant el dipòsit d€™abastament d€™aigua a la vall del Sió - Torà
Autoritats inaugurant el dipòsit d€™abastament d€™aigua a la vall del Sió
Foto: gencat
els alcaldes dels municipis - Torà
els alcaldes dels municipis
Foto: bondia.cat


Etiquetes: inauguracions obres abastament aigüa consell comarcal segarra

Ho vols compartir?


dimecres, 29 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos