Polí­tica divendres, 4 de Desembre de 2009

La llei de vegueries s'aprovarà el 5 de gener


<< Tornar     

Si cap problema d'última hora ho impedeix, s'aprovarà al primer consell de govern del 2010, convocat la vigí­lia del dia de Reis, segons ha informat el conseller de Governació, Jordi Ausàs. En una visita a Reus, Ausàs ha afirmat que la llei, que modificarà el model institucional actual de diputacions provincials i que serà clau per a la llei electoral catalana que s'està negociant, farà que l'administració sigui "més àgil i propera al ciutadà". Ausàs no s'ha pronunciat sobre els contenciosos oberts al territori per la definició de les vegueries.

Jordi Ausàs ha assegurat que la llei "va fent el seu recorregut" per buscar consens i ha esquivat donar resposta a algunes de les incògnites de la recuperació de les vegueries.

Per exemple, en el cas dels partidaris que es creï una vegueria del Penedès, el conseller ha assegurat que entén que "hi ha territoris amb voluntat de ser reconeguts com a vegueries" però ha afegit que "cal un consens entre els partits polí­tics per poder crear-les per majoria parlamentària".

Precisament, aquest divendres set diaris de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia publiquen un editorial conjunt a favor de la vegueria del Penedès. Són el "Diari de Vilanova", "Diari del Baix Penedès", "El 3 de Vuit", "L'Eco de Sitges", "L'Extra", "La Veu de l'Anoia" i "La Fura". Al text, les publicacions subratllen que el Penedès és una "unitat històrica i territorial" i reclamen el "ple reconeixement" d'aquesta "circumscripció pròpia", que contraposen a "l'esquarterament del territori" que, segons ells, planteja la Generalitat.

Una altra reivindicació que ha sonat en el debat sobre l'organització territorial de Catalunya és la creació de la vegueria de l'Alt Ter, que agrupi les comarques d'Osona i el Ripollès.

El conseller Ausàs sí­ que s'ha manifestat clarament sobre la Vegueria de la Cerdanya i "l'absurditat d'estar dividida en dues proví­ncies".

L'aprovació de la llei de vegueries està pendent de fa temps. En les propostes que s'han difós els últims anys es parla de set vegueries: Barcelona, la Catalunya Central, Girona, l'Alt Pirineu i Aran, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre.Font: 3cat24   + info (enllaç extern)

Etiquetes: llei vegueries parlament

Ho vols compartir?


divendres, 1 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos