Polí­tica dimecres, 28 de Gener de 2015 Autor: editor

Torà i Biosca votaran sobre el canvi de comarca abans del maig


<< Tornar     

La consulta per integrar-se al Solsonès no serà vinculant degut al veto de l'Estat espanyol

Malgrat el veto de l'Estat espanyol, Torà i Biosca faran les consultes pel canvi de comarca
Malgrat el veto de l'Estat espanyol, Torà i Biosca faran les consultes pel canvi de comarca Foto: Ramon Sunyer

Els municipis de Torà i Biosca organitzaran una consulta en la que es preguntarà sobre la marxa o no de la comarca de la Segarra i la integració al Solsonès. Serà abans de les eleccions municipals, previstes pel 24 de maig, i no serà vinculant ja que l'Estat espanyol ha vetat una votació legal. Tot i aquest veto, els alcaldes dels dos municipis han decidit tirar endavant aquest procés amb uns termes molt similars als que va utilitzar Artur Mas per convocar el 9-N.

En aquest sentit, l'alcalde de Biosca, Corneli Caubet, assegura a Segre que serà la mateixa Generalitat que decidirà la configuració territorial de la Segarra un cop hagi conegut el resultat de la votació dels dos pobles. La pregunta seria la mateixa que es va fer arribar al govern central: "Esta vostè d'acord que el municipi de Biosca/Torà sigui adscrit a la comarca del Solsonès?"

El Departament de Governació avala aquest model de consulta que volen portar a terme aquests dos municipis i s'empara amb els punts de la Llei de Consultes que no van ser suspesos pel Tribunal Constitucional i que abrigarien legalment la votació.Font: Nació Solsona   + info (enllaç extern)

Etiquetes: canvi comarca torà biosca solsonès segarra

Ho vols compartir?


dissabte, 25 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos