Polí­tica dissabte, 20 de Març de 2010 Autor: editor

El Consell Comarcal del Solsonès obre les portes a Torà


<< Tornar     

Membres del Consell Comarcal s'han entrevistat aquesta setmana amb una delegació del municipi de Torà

Palau Llobera, seu del consell comarcal del solsonès
Palau Llobera, seu del consell comarcal del solsonès Foto: consell comarcal del solsonès

El president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, ha expressat la voluntat de la institució que presideix d'atendre la petició de l'Ajuntament de Torà, ara a la Segarra, de passar a integrar-se al Solsonès. Una delegació de l'Ajuntament presidida per l'alcalde, Domènec Oliva, s'ha entrevistat aquesta setmana amb el president i els dos vicepresidents del Consell Comarcal del Solsonès per fer-los la petició oficial del canvi de comarca. Chaure diu que demandes com aquestes, que provenen dels veïns, s'han d'atendre, però que el procés s'ha de fer de forma meditada i sense pressa. Els veïns de Torà van decidir a principis de març sol·licitar aquest canvi i incorporar-se a la Catalunya Central.

A l'entrevista amb els responsables polí­tics del Consell Comarcal del Solsonès també hi van assistir representants d'ERC i de la CUP de l'Ajuntament de Torà. Davant Chaure, van manifestar que aquesta és una decisió que s'ha madurat i que s'ha optat per prendre una posició davant dels canvis d'ordenació territorial que està plantejant el Govern.

Segons Chaure, totes les qüestions que tenen a veure amb canvis en l'ordenació territorial s'haurien de resoldre, com s'ha fet a Torà, amb una consulta als ciutadans. Per això, el president del Solsonès considera del tot legí­tima aquesta demanda i ha anunciat que iniciarà els tràmits necessaris per donar resposta a aquesta demanda.

El pronunciament del Solsonès sobre aquesta qüestió requerirà l'aprovació en el ple del Consell Comarcal i la convocatòria del Consell d'Alcaldes. No obstant això, Chaure afirma que el tema s'abordarà, però que s'ha de fer de forma meditada i sense pressa. A més, afirma, no es tracta de perjudicar ningú i assegura que a la comarca de la Segarra 'no li agradarà gaire' perdre un municipi com Torà. Al mateix temps recorda que la decisió final dependrà de la Generalitat.Font: acn Etiquetes: canvi comarca consell comarcal solsonès

Ho vols compartir?


diumenge, 14 de Abril de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos