Incendi del 98 dissabte 25 juliol 1998 Autor: editor

Bombers voluntaris es rebel.len i tanquen parcs


<< Tornar     

Part dels bombers voluntaris han desencadenat una rebel·lió contra la Conselleria de Governació. Els integrants de 5 parcs de Lleida han tancat les instal·lacions en protesta per l'expulsió del cap d'aquest cos a Torà, que es va negar a traslladar-se a un incendi i a deixar desguarnida la seva zona. Aquest dijous, voluntaris de Matadepera també es van negar a acudir a extingir un incendi a Artés per no deixar desprotegit el Parc Naturl de Sant Llorenç de Munt. El malestar d'aquest col·lectiu ha portat a formar el grup L'Elefant Vermell.

La Conselleria de Governació va valorar ahir molt negativament aquesta postura i va recodar que la sanció es va aplicar per una negativa a traslladar fins a un incendi efectius contractats i pagats per la Generalitat. Governació va recordar que 15 parcs de Lleida no han secundat les protestes i va manifestar el convenciment que els bombers voluntaris actuaran responsablement davant de qualsevol situació de risc, de la mateixa manera que els bombers professionals no van deixar d'atendre cap servei durant les seves reivindicacions.

Ahir van quedar tancats els parcs de bombers voluntaris de Torà, Guissona, la Granadella, Agramunt i les Borges Blanques, al considerar que la sanció contra Magí­ Coscollola, el cap de bombers de Torà i representant del col·lectiu ha estat una represàlia. Un bomber iniciarà una vaga de fam a Montserrat.Font: El Periódico Etiquetes: incendis bombers voluntaris

Lectures: 884 Darrera: 18.05.2021

Ho vols compartir?


dissabte 12 juny 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 La roda dels focs forestals
2 Crònica del Memorial
3 Declaració de Matamargó
4 Les principals resolucions adoptades pel Parlament
5 Danys forestals per comarques
6 Danys materials i personals
7 Danys forestals per municipis
8 Crònica dels incendis: 5 dies de focs, terror i llàgrimes
9 Objectius
10 Mapa de la zona afectada
11 Metereologia dels dies
10 més llegides

Àlbums destacats

Acte 20 anys dels focs del 1998
Acte 20 anys dels focs del 1998
47 Fotos
Desprès de l'incendi
Desprès de l'incendi
25 Fotos

Traductor / Translator