Incendi del 98 dissabte, 1 de Agost de 1998 Autor: editor

Danys materials i personals


<< Tornar     

Danys a persones

Ferits
El més greu Josep Duocastella, de 68 anys, propietari de la finca Can Biosca i veí­ de Sant Mateu de Bages, que resulta amb cremades de segon i primer grau en el 27% del cos. í‰s el president de l'ADF Amics de Bosc.

Morts
Francesc Rosés, de 47 anys va tenir un infart mentre combatia el foc que assetjava casa seva, a pocs metres del nucli de Freixinet, dins del terme municipal de Su. L'home , que esperava que li posessin un marcapassos, va ser auxiliat per la seva dona, Florinda Plans, i pel mestre de l'escola local. El van portar fins a l'església, on confiaven trobar l'oxí­gen que hava desaparegut dels carrers, que s'havien tornat irrespirables. Després que van trobar el temple tancat, Francesc va ser introduït en un garatge. Una infermera del poble no el va poder auxiliar perquè és asmàtica i gairebé no li quedava aire als pulmons quan va arribar fins al lloc. No van poder fer res per estirar el fil de vida que li quedava i recuperar-lo.

La seva dona ha redactat un text en el que explica als fills que el seu pare ha mort perquè era massa bo per veure tant dolor i tanta destrucció. Perquè era massa intel.ligent, massa treballador i massa ben organitzat per entendre com es pot ser tant potiner dirigint l'extinció d'un incendi, prevenint d'una catàstrofe forestal. Florinda té un deute de gratitud amb els seus veïns: No puc agraïr res als bombers, ni als mossos que no vam veure.

Danys materials
Finques agrí­coles 235
Vivendes destruïdes 4
Granges cremades 6
Animals de granja morts 2.000

Etiquetes: incendis danys

Ho vols compartir?