Polí­tica dijous, 4 de Març de 2010 Autor: editor

Avantprojecte de llei de vegueries


<< Tornar     

El document contempla l'organització de Catalunya en set territoris, però no estableix la capital de cada un d'ells. L'àrea metropolitana de Barcelona, en canvi, en surt reforçada.

mapa de les vegueries
mapa de les vegueries

El conseller Jordi Ausàs insisteix que la intenció del Govern és aprovar el text aquest any.

Les vegueries proposades són Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Camp de Tarragona, Girona, Central, Lleida i Terres de l'Ebre. El consell de vegueria s'encarregarà de coordinar els serveis municipals entre si per garantir-ne la prestació a tot el territori, prestarà assistència i cooperació jurí­dica, econòmica i tècnica als municipis i fomentarà els interessos peculiars de la vegueria.

El govern diu que el text recollirà la possibilitat de crear-ne més. De fet, ja hi ha exposades com a mí­nim tres demandes que farien canviar aquest mapa: la reclamació de les comarques de l'anomenat Penedès històric (Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf) perquè hi hagi la vegueria del Penedès; la voluntat d'entitats i partits polí­tics d'Osona i del Ripollès per aplegar-se en la vegueria de l'Alt Ter, i la negativa del Consell General d'Aran de formar part de la vegueria de l'Alt Pirineu-Aran.

Adjuntem document per si voleu consultar-lo


Adjunts:   Avantprojecte_de_Llei_de_Vegueries.pdfEtiquetes: llei vegueries catalunya

Ho vols compartir?


divendres, 19 de Juliol de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos