Incendi del 98 diumenge 26 juliol 1998 Autor: editor

Pujol evita entrevistar-se amb representants de les ADF


<< Tornar     

L'ADF Natura Viva, que agrupa els municipis més afectats per l'incendi havien sol·licitat al president que els visités aquest dissabte per poder-li explicar de primera mà el que no havia funcionat. La resposta del departament de Presidència va ser que l'agenda de Pujol no li permetia entrevistar-se personalment amb els pagesos, però la indignació pujà quan els afectats comprovaren que Pujol havia decidit reunir-se amb els alcaldes.

Josep Puigpelat, president de l'ADF Natura Viva, va afirmar que més del 60% de l'incendi del Solsonès s'havia extingit per l'acció dels pagesos, ADF i voluntaris.

El Col·legi d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya també es va sumar a les crí­tiques amb un comunicat en el que denúncia importants errors en tot el plantejament de la prevenció i extinció d'incendis i que era una frivolitat fer creure al ciutadà que el foc a l'àrea mediterrània és inevitable. També afegeix que és una immoralitat que el màxim responsable del departament de Governació asseguri que la coordinació entre mitjans d'extinció, ADF, voluntaris i les diferents administracions, junt amb la població civil funcionés a la perfecció. Intolerable que el màxim responsable d'Agricultura proposi com a gran estratègia de prevenció la substitució de part dels boscos per cultius pel fet que la superfí­cie forestal és excessiva. També qualifiquen d'indigne que s'ofereixi ajuda financera als afectats quan encara no s'han liquidat les ajudes promeses després dels incendis del 94.

Font: El País Etiquetes: incendis jordi pujol adf

Lectures: 670 Darrera: 19.05.2021

Ho vols compartir?


dissabte 12 juny 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 La roda dels focs forestals
2 Crònica del Memorial
3 Declaració de Matamargó
4 Les principals resolucions adoptades pel Parlament
5 Danys forestals per comarques
6 Danys materials i personals
7 Danys forestals per municipis
8 Crònica dels incendis: 5 dies de focs, terror i llàgrimes
9 Objectius
10 Mapa de la zona afectada
11 Metereologia dels dies
10 més llegides

Àlbums destacats

Acte 20 anys dels focs del 1998
Acte 20 anys dels focs del 1998
47 Fotos
Desprès de l'incendi
Desprès de l'incendi
25 Fotos

Traductor / Translator