Incendi del 98 diumenge, 26 de Juliol de 1998 Autor: editor

Pujol evita entrevistar-se amb representants de les ADF


<< Tornar     

L'ADF Natura Viva, que agrupa els municipis més afectats per l'incendi havien sol·licitat al president que els visités aquest dissabte per poder-li explicar de primera mà el que no havia funcionat. La resposta del departament de Presidència va ser que l'agenda de Pujol no li permetia entrevistar-se personalment amb els pagesos, però la indignació pujà quan els afectats comprovaren que Pujol havia decidit reunir-se amb els alcaldes.

Josep Puigpelat, president de l'ADF Natura Viva, va afirmar que més del 60% de l'incendi del Solsonès s'havia extingit per l'acció dels pagesos, ADF i voluntaris.

El Col·legi d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya també es va sumar a les crí­tiques amb un comunicat en el que denúncia importants errors en tot el plantejament de la prevenció i extinció d'incendis i que era una frivolitat fer creure al ciutadà que el foc a l'àrea mediterrània és inevitable. També afegeix que és una immoralitat que el màxim responsable del departament de Governació asseguri que la coordinació entre mitjans d'extinció, ADF, voluntaris i les diferents administracions, junt amb la població civil funcionés a la perfecció. Intolerable que el màxim responsable d'Agricultura proposi com a gran estratègia de prevenció la substitució de part dels boscos per cultius pel fet que la superfí­cie forestal és excessiva. També qualifiquen d'indigne que s'ofereixi ajuda financera als afectats quan encara no s'han liquidat les ajudes promeses després dels incendis del 94.

Font: El País Etiquetes: incendis jordi pujol adf

Ho vols compartir?