Incendi del 98 divendres, 24 de Juliol de 1998 Autor: editor

La Conselleria de Governació justifica la retirada d'efectius perquè estava controlat


<< Tornar     

Un portaveu de la Conselleria de Governació va justificar ahir la decisió, presa diumenge al matí­, de retirar un centenar d'efectius dels Bombers de la Generalitat, que havien estat combatent durant tota la nit el foc que s'havia declarat a Aguilar de Segarra, dient que l'incendi estava controlat i el mapa de risc forestal previst per al dia assenyalava possibles zones conflictives en altres àrees del paí­s, fet que requeria una redistribució de mitjans.

El mateix departament va admetre que quan els 17 vehicles dels bombers de les brigades de Girona, Tarragona i Lleida van tornar als seus parcs no hi havia altre incendis de magnitud simultanis. Fins dimecres, la mateixa Conselleria de Governació no va admetre que, coincidint amb la desactivació del pla d'emergència Infocat, hi va haver una desmobilització d'efectius. Hores després el foc es va desbocar cap a Solsona.

L'alcalde de Pinós (Solsonès), Joaquim Santaulària, de CIU, va afegir ahir que l'abandonament del foc quan es creia que remetia va ser un error que va permetre que es revifés al migdia i que no es pogués aturar. L'alcalde va ser més concloent: Pinós es va cremar perquè no es va donar importància a l'incendi.


Font: El Peri�dico Etiquetes: incendis generalitat

Ho vols compartir?