Incendi del 98 dimecres, 5 de Agost de 1998 Autor: editor

Marimon defensa la seva gestió i es compromet a pagar als afectats en sis mesos


<< Tornar     

El titular d'Agricultura només va reconèixer, en la seva intervenció al Parlament, que cal impulsar un pla complementari al pla de prevenció d'incendis Foc Verd, de 1986, per fer front als grans incendis. En el seu discurs no hi hagué cap mena d'autocrí­tica, malgrat el gran nombre de queixes i suggerències de dimissió, rebudes des de sectors molt diversos.

El seu discurs va ésser una arenga tècnica en la que destacà sobretot, els grans recursos invertits pel seu departament en el Pla de Polí­tica Forestal, consensuat i subscrit pel sector.

Marimón recordà que la polí­tica forestal catalana és pionera en l'estat, l'única que contempla ajuts a les zones cremades i que, ja en el 1994, va ser la primera vegada que es conseguí­ un contracte forestal per a pactar el preu de la fusta cremada.

El conseller avançà que la intenció del seu departament és pagar les ajudes als afectats en un termini de sis mesos i que estava d'acord amb l'estimació de la mesa de concertació agrària sobre l'import total, 2.700 milions. També indicà que el deute amb les ADF és de 36 milions i que des de Indústria, s'ha iniciat el treball per recuperar el més aviat possible l'activitat a les 12 masies d'agroturisme afectades pel foc.

El nou pla, Foc Verd II, proposat per Marimon es basa en cinc punts: la anàlisi de les causes dels incendis, més mitjans per a les ADF, un programa de tallafocs naturals amb un sistema reticular de les masses forestals, una regulació de les condicions de seguretat exigides als establiments que es troben a menys de 100 metres dels boscos i la creació d'una comissió d'experts. Segos la seva previsió, el document es presentarà al Parlament abans de febrer de 1999.Font: La Vanguardia Etiquetes: incendis generalitat gestió

Ho vols compartir?