Incendi del 98 dilluns, 20 de Juliol de 1998 Autor: editor

Crònica dia 20


<< Tornar     

Es determinen dos punts centrals de comandament, a Solsona i Valls de Torroella. S'incorporen a les tasques els reforços aeris demanats al Govern francès, 3 hidroavions. En total són 24 els mitjans aeris que participen a l'extinció.

Es desallotgen unes 600 persones, molts d'elles escolars de colònies que es trobaven a les cases Can Bayona i Can Carral en el municipi de Clariana de Cardener, i que es traslladen al poliesportiu de Solsona.

Els fronts més actius afecten el serrat de la Torregassa (Solsonès), la serra de Claret (Solsonès -Segarra) i Sant Pere de Sallavinera (Anoia), però també crema amb força a la zona de Salo i Aguilar de Segarra, a Castellar de Ribera i a la zona del pantà de Sant Ponç (Solsonès).

A la tarda el president de la Generalitat, Jordi Pujol, es desplaça a Solsona acompanyat pel conseller d'Agricultura, Xavier Marimon. El president declara que " tot el que s'ha pogut fer s'ha fet. S'ha treballat bé ". En relació a la falta de mitjans, va afegir " la gent sempre té la sensació que està desamparada quan hi ha un incendi, i a vegades no es pot arribar a totes bandes ".

El cert és que els efectius aeris es concentren exclussivament a la zona nord, Solsona, i el sud, Torà-Pinós, es troba desasistit.

El conseller Pomés afegeix que mentre el foc no sigui dominat els bombers es concentraran en salvar vides humanes, després dels béns materials i en últim lloc, dels aspectes forestals.

A la nit cinc carreteres continuen tallades totalment o parcialment: LV-3005 (Solsona-Torà), LV-314 ( Guissona-Sanaüja), BV-3005 ( Solsona a Torà, entre l'Hostal del Boix i Solsona), BV 3002 (Solsona a Cardona, a l'alçada del santuari del Miracle) i C-1410 (Solsona a Sant Ponç). A la nit, Torà viu escenes de pànic quan el foc travessa la serra de Claret a la de l'Aguda. A darrera hora, les hectàrees cremades ja són 17.000, 12.000 de bosc i 5.000 de cereal. El foc abasta un front de 25 km.

Etiquetes: incendis

Ho vols compartir?