Incendi del 98 dilluns 20 juliol 1998 Autor: editor

Crònica dia 20


<< Tornar     

Es determinen dos punts centrals de comandament, a Solsona i Valls de Torroella. S'incorporen a les tasques els reforços aeris demanats al Govern francès, 3 hidroavions. En total són 24 els mitjans aeris que participen a l'extinció.

Es desallotgen unes 600 persones, molts d'elles escolars de colònies que es trobaven a les cases Can Bayona i Can Carral en el municipi de Clariana de Cardener, i que es traslladen al poliesportiu de Solsona.

Els fronts més actius afecten el serrat de la Torregassa (Solsonès), la serra de Claret (Solsonès -Segarra) i Sant Pere de Sallavinera (Anoia), però també crema amb força a la zona de Salo i Aguilar de Segarra, a Castellar de Ribera i a la zona del pantà de Sant Ponç (Solsonès).

A la tarda el president de la Generalitat, Jordi Pujol, es desplaça a Solsona acompanyat pel conseller d'Agricultura, Xavier Marimon. El president declara que " tot el que s'ha pogut fer s'ha fet. S'ha treballat bé ". En relació a la falta de mitjans, va afegir " la gent sempre té la sensació que està desamparada quan hi ha un incendi, i a vegades no es pot arribar a totes bandes ".

El cert és que els efectius aeris es concentren exclussivament a la zona nord, Solsona, i el sud, Torà-Pinós, es troba desasistit.

El conseller Pomés afegeix que mentre el foc no sigui dominat els bombers es concentraran en salvar vides humanes, després dels béns materials i en últim lloc, dels aspectes forestals.

A la nit cinc carreteres continuen tallades totalment o parcialment: LV-3005 (Solsona-Torà), LV-314 ( Guissona-Sanaüja), BV-3005 ( Solsona a Torà, entre l'Hostal del Boix i Solsona), BV 3002 (Solsona a Cardona, a l'alçada del santuari del Miracle) i C-1410 (Solsona a Sant Ponç). A la nit, Torà viu escenes de pànic quan el foc travessa la serra de Claret a la de l'Aguda. A darrera hora, les hectàrees cremades ja són 17.000, 12.000 de bosc i 5.000 de cereal. El foc abasta un front de 25 km.

Etiquetes: incendis

Lectures: 953 Darrera: 30.05.2021

Ho vols compartir?


dissabte 12 juny 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 La roda dels focs forestals
2 Crònica del Memorial
3 Declaració de Matamargó
4 Les principals resolucions adoptades pel Parlament
5 Danys forestals per comarques
6 Danys materials i personals
7 Danys forestals per municipis
8 Crònica dels incendis: 5 dies de focs, terror i llàgrimes
9 Objectius
10 Mapa de la zona afectada
11 Metereologia dels dies
10 més llegides

Àlbums destacats

Acte 20 anys dels focs del 1998
Acte 20 anys dels focs del 1998
47 Fotos
Desprès de l'incendi
Desprès de l'incendi
25 Fotos

Traductor / Translator