Incendi del 98 dimarts, 21 de Juliol de 1998 Autor: editor

Crònica dies 21 i 22


<< Tornar     

El dia 21.El canvi en les condicions metereològiques, canvi de direcció del vent , major humitat i baixa calor, faciliten les accions d'extinció. Durant la nit passada s'ataquen i es redueixen diferents fronts sobretot el de Salo i els dos fronts de la part nord de Solsona.Les tasques es centren en intentar evitar que l'incendi es reactivi en qualsevol dels múltiples punts de risc que hi ha. Els mitjans aeris es concentren a la zona nord Hortoneda i Torregassa, a Solsona; al sud, a Torà i a la zona de Boixadors, a l'oest de Castelltallat. Aquests actuaven amb contundència descarregant aigua en els punts on es revifava.

El dia 22. Les tasques es centren en apagar els petits focus que encara resten encesos i que s'allargaran fins al cap de setmana.

El perill ja s'ha allunyat i tothom comença a donar-se un respir després de la situació viscuda els darrers dies.

A Torà, però, arriva una mala notí­cia, el cap de bombers voluntaris ha estat destituit per la direcció general d'Emergències i Seguretat Civil de la Generalitat.

A la tarda les notí­cies ja eren més tranquilitzadores, les carreteres tallades quedaven obertes i els focus més violents extingits. Les masies i petits nuclis més propers al foc continuaven sense subministrament elèctric i en molts cassos també sense lí­nia telefònica.Etiquetes: incendis

Ho vols compartir?