Incendi del 98 divendres, 24 de Juliol de 1998 Autor: editor

La Generalitat expulsa el cap de bombers de Torà i aquests tanquen el parc


<< Tornar     

El cap de bombers voluntaris de Torà (La Segarra), Magí­ Coscollola ha estat destituit per la direcció general d'Emergències i Seguretat Civil de la Generalitat. El passat dimecres rebé la carta d'expulsió per correu certificat, signada pel conseller pomés el 14 de juliol. A les dotze de la nit del mateix dia la totalitat dels bombers presentà la dimisió.

El cessament ha estat motivat per negar-se a participar en l'extinció d'un incendi situat inicialment a Prats de Lluçanés (Osona), a més de 100 kilòmetres del parc, i que finalment es situà a Gaià (nord del Bages). La negativa es fonamentava en no deixar desprotegida la seva zona en una època de molt risc. Segons Cuñé, representant del cos a Torà, la decisió es va prendre entre tots i, per aquest motiu, si ell és expulsat, la resta dimitim, perquè quedem indefensos davant l'administració.

El fet arriva en un moment crí­tic ja que fis el mateix dimecres tots els membres van lluitar en l'extinció del gran incendi que afectà la zona. Coscollola porta 16 anys en el cos i forma part del consell de bombers voluntaris de Catalunya. L'alcalde de Torà, Antoni Ferrer, manifestà el seu desacord amb la resolució però encara quedava l'opció de recurrir-la.

El cessament ha provocat una profunda indignació en el col.lectiu de bombers voluntaris, segons declarà el seu president, Jordi Martí­nez. També el sindicat Unió de Pagesos li ha mostrat el suport total.

El parc de Torà es troba assistit ara pels quatre guardes forestals que envia cada any la Generalitat, entre el 15 de juny al 15 de setembre, i els dos funcionaris de torn.

Font: La Vanguardia, Sociedad p�g. 22 Etiquetes: incendis bombers expulsió

Ho vols compartir?