Incendi del 98 dissabte, 1 de Agost de 1998 Autor: editor

Dos joves amics calcinàren la Catalunya central per venjar un desengany amoròs


<< Tornar     

Els acusats, Josep Maria Fernández Barón i el seu amic Josep Maria Puig Oviedo, de 23 i 24 anys, veïns de Puig-reig, van admetre en presència del seu advocat ser els autors dels focs i van explicar que actuaren per a venjar el desengany amoròs del primer.

Josep Maria Fernández , amb antecedents policials per robator i violació, sortia amb una noia de Catellar de N'Hug els pares de la qual, que tenen un restaurant a la localitat, no veien amb bons ulls la relació i van forçar-ne el trencament. Els piròmans van idear una revenja consistent a calar foc a l'indret però abans, per despistar, van provocar-ne un seguit, molts dels quals no van arribar a cremar més d'un metre quadrat ja que es van apagar sols.

Els incendiaris actuaven sempre de nit. Encenien els matolls amb un encenedor i fugien amb un Peugot 205 de color gris que tenia un far trencat. Aquestes caracterí­stiques van permetre als agents de la investigació arribar a ells. La investigació ha ocupat un total de 560 agents, entre especialistes de la policia judicial, Trànsit, Servei de Protecció de la Natura (Seprona) i Trànsit de les comandàncies de Manresa i Lleida.

Presó per als dos piròmans
Els dos detinguts ingressaren anit a presó amb caràcter incondicional, decretada per la jutge instructora del sumari, Ana Alvarez, titular del jutjat número 2 de Berga. La mesura era més que previsible, no només per l'alarma social causada pels delictes i la gavetat de les acusacions sinó pel cúmul de proves obtingudes contra els joves, inclosa la seva pròpia confesió.

L'activitat delictiva dels dos joves piròmans- incendiaris, precisen els de la seva localitat, ja que no actuaven per una passió malaltisa pel foc sinó per l'afany de fer mal- començà la nit del passat dia 17, quan iniciaren un foc a Aguilar de Segarra (Bages). El foc es va mantenir latent, però l'endemà al matí­ l'escassí­ssima humitat ambient i les altes temperatures van convertir aquella llengua de foc en un infern, augmentat pels altres incendis que varen provocar: dos al kilòmetre 7 de la carretera que va de Solsona a la Seu d'Urgell; dos més a la frontera entre ambdues comarques, a la comarcal C-1410; i dos més a a via que uneix Cardona amb Montmajor. El dia 23 en van provocar dos més a la Pobla de Lillet i Castellar de N'Hug.

La seva actuació els podria suposar, en el pitjor dels casos, una condemna d'entre 10 i 20 anys.

Font: La Vanguardia, Sociedad 19 Etiquetes: incendis acusats

Ho vols compartir?