Incendi del 98 dilluns, 16 de Abril de 2007 Autor: EUROPA PRESS

Els afectats pel gran incendi del 1998 al Bages culpen Endesa perquè descuidava la lí­nia elèctrica


<< Tornar     

L'Ajuntament d'Aguilar de Segarra i alguns dels afectats pel gran incendi que es va iniciar a la localitat el juliol del 1998 i va arrasar 26.500 hectàrees forestals i de cultiu de les comarques barcelonines del Bages i el Berguedà han insistit avui en la "més que probable causa elèctrica" del foc i han culpat Fecsa-Endesa del mal estat de la lí­nia elèctrica de la zona, que datava del 1913, havia estat denunciat diverses vegades per les autoritats.

Un tribunal popular format per cinc homes i quatre dones jutja des d'avui a l'Audiència de Barcelona als caps de zona i de manteniment de la companyia elèctrica, Agustí­n Manuel L.R. i Francesc Josep A.L., per als quals les set acusacions particulars personades -exercides per propietaris forestals, per l'Ajuntament d'Aguilar de Segarra, per diverses asseguradores i per altres afectats- sol·liciten dos anys de presó per un delicte d'incendi forestal per imprudència greu.

La Fiscalia no presenta càrrecs per als dos directius d'Endesa -Fecsa en el moment dels fets-, ja que entén que "no ha quedat prou provat" que la lí­nia elèctrica provoqués el foc i centra tota la responsabilitat del gran incendi d'Aguilar de Segarra i d'altres sis més, que han arrasat les comarques del Bages i el Berguedà, en dos veïns de Puig-reig, José Marí­a F.B. i José Marí­a P.O.

L'acusació pública demana 18 anys de presó i multa de 18.000 euros per als dos processats per un delicte continuat d'incendi forestal que haurien comès per presumptament venjar-se del seu cap, que els havia acomiadat de la serradora on treballaven, i del propietari d'un restaurant que els havia denunciat per causar danys al seu local. Les acusacions particulars sol·liciten dos anys de presó per als dos presumptes piròmans, als quals atribueixen només cinc dels set incendis.

Durant el tràmit d'al·legacions prèvies, l'advocat que representa a l'Ajuntament d'Aguilar de Segarra -el municipi que va resultar més afectat pel foc- va insistir en "la més que probable causa elèctrica de l'incendi", ja que, segons ha dit, la versió que ofereixen els dos presumptes piròmans "no té res a veure en la manera que ha passat" i els situa en un altre lloc en el moment en què es va iniciar el foc al municipi.

Font: EUROPA PRESS   + info (enllaç extern)

Etiquetes: incendis culpables fecsa-endesa

Ho vols compartir?